EkkoAir geeft in real-time inzicht in belasting van koelinstallaties

EkkoSense, een bedrijf dat zich richt op thermische risico’s in datacenters, lanceert EkkoAir. Deze Internet of Things (IoT) monitoringsoplossing maakt het mogelijk in real-time de belasting van koelinstallaties in datacenters te monitoren.

EkkoAir maakt het mogelijk de koelstrategie te baseren op praktijkgegevens uit het eigen datacenter. De oplossing kan worden gecombineerd met iedere willekeurige koelunit en maakt het mogelijk draadloos thermische instabiliteit in het datacenter te meten. Dit helpt datacenterbeheerders thermische profielen te balanceren en specifieke koelinstallaties aan te sturen, zodat alleen de koelinstallaties die daadwerkelijk nodig zijn actief zijn. EkkoSense schat dat datacenters hun energieprestaties hierdoor met 30% kunnen verbeteren.

Risico’s verminderen en efficiëntie vergroten

Door datacenterbeheerders in real-time inzicht te geven in de prestaties van koelinstallaties kunnen beheerders:

  • Risico’s verminderen door koelinstallaties identificeren die slecht presteren of problemen geven
  • De belasting van koelinstallaties meten op praktijkgegevens om overtollige capaciteit te identificeren
  • De totale energieprestaties van een datacenter met 30% vergroten door inefficiënte of redundante koelinstallaties op te sporen

“Het bouwen van een koelstrategie op basis van typeplaatjes was ooit wellicht slim, maar is inmiddels een verouderde aanpak die systematisch heeft geleid tot zowel onder- als overkoeling. Dit zorgt voor onacceptabele thermische risico’s of onnodig energieverbruik in onze sector”, zegt Dr. Stu Redshaw, Chief Technology Office van EkkoSense. “Dankzij innovaties in goedkope sensortechnologie, IoT, gametechnologie en de cloud is EkkoSense nu in staat een compleet nieuw niveau van thermische monitoring op de markt te brengen. Dit stelt datacenterbeheerders niet alleen in staat de thermische instabiliteit in hun eigen datacenter te visualiseren en begrijpen, maar identificeert ook de individuele koelinstallaties die problemen geven. Door gokwerk uit te bannen bij datacenterkoeling levert EkkoSense beheerders de real-time informatie die zij nodig hebben om de inefficiënties aan te pakken die koeling op dit moment de grootste operationele overhead maken.”

EkkoSoft Critical

EkkoAir kan worden gecombineerd met de EkkoSoft Critical oplossing. Deze oplossing geeft een real-time 3D-overzicht van de fysieke en thermische dynamiek in een datacenter.

Dossiers
Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.