Eerste Kamer steunt motie voorlopige stop verkoop agrarische grond voor datacenters

Algemene_Politieke_Beschouwingen_in_Eerste_Kamer_(10553669036)

De Eerste Kamer debatteerde dinsdag 21 december met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) over de Begrotingsstaten LNV en het Diergezondheidsfonds 2022. Aan het eind van de vergadering stemde de Kamer in met begroting. De fracties van SGP, CDA, VVD, Fractie-Otten, SP, 50PLUS, OSF, D66 en ChristenUnie stemden voor, Fractie-Nanninga, FVD, GroenLinks, PvdA, PVV en PvdD stemden tegen de begroting.

Er werden in het debat vier moties ingediend. De Eerste Kamer steunde een motie van senator Koffeman (PvdD) die de regering verzoekt het Rijksvastgoedbedrijf opdracht te geven verkoop van agrarische gronden ten behoeve van hyperscale datacenters op te schorten tot het moment dat een nieuwe kabinetsvisie voor ruimtelijke inrichting en datacenters gereed is. De fracties van SGP, Fractie-Nanninga, FVD, Fractie-Otten, GroenLinks, SP, 50PLUS, PvdA, OSF, PVV, en PvdD stemden voor de motie, de fracties van CDA, VVD, D66 en ChristenUnie tegen.

Reactie minister Schouten over het opschorten van verkoop van agrarische gronden door het Rijksvastgoedbedrijf: Niet zij, maar haar collega, staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gaat daarover.

 

(foto: link)

Lees ook
Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.