Eerste Kamer steunt motie voorlopige stop verkoop agrarische grond voor datacenters

Algemene_Politieke_Beschouwingen_in_Eerste_Kamer_(10553669036)

De Eerste Kamer debatteerde dinsdag 21 december met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) over de Begrotingsstaten LNV en het Diergezondheidsfonds 2022. Aan het eind van de vergadering stemde de Kamer in met begroting. De fracties van SGP, CDA, VVD, Fractie-Otten, SP, 50PLUS, OSF, D66 en ChristenUnie stemden voor, Fractie-Nanninga, FVD, GroenLinks, PvdA, PVV en PvdD stemden tegen de begroting.

Er werden in het debat vier moties ingediend. De Eerste Kamer steunde een motie van senator Koffeman (PvdD) die de regering verzoekt het Rijksvastgoedbedrijf opdracht te geven verkoop van agrarische gronden ten behoeve van hyperscale datacenters op te schorten tot het moment dat een nieuwe kabinetsvisie voor ruimtelijke inrichting en datacenters gereed is. De fracties van SGP, Fractie-Nanninga, FVD, Fractie-Otten, GroenLinks, SP, 50PLUS, PvdA, OSF, PVV, en PvdD stemden voor de motie, de fracties van CDA, VVD, D66 en ChristenUnie tegen.

Reactie minister Schouten over het opschorten van verkoop van agrarische gronden door het Rijksvastgoedbedrijf: Niet zij, maar haar collega, staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gaat daarover.

 

(foto: link)

Meer over
Lees ook
Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator om datacenters inzicht te geven in energieverbruik en CO2-voetafdruk. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, wordt de rol van de IT-afdeling in bedrijven steeds belangrijker. Het is dan ook van essentieel belang dat organisaties inzicht krijgen in het energieverbruik en de CO2-voetafdruk...

Nieuw traffic-record bij DE-CIX Frankfurt: 15 Tbps

Nieuw traffic-record bij DE-CIX Frankfurt: 15 Tbps

Op woensdagavond 20 september heeft DE-CIX Frankfurt een nieuw verkeersrecord gevestigd door voor het eerst de grens van 15 Terabits per seconde (Tbps) te overschrijden, met een piek van 15,29 Tbps. Ter vergelijking: in 2022 doorbrak Frankfurt de barrières van 11, 12, 13 en 14 Tbps.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...