Eaton lanceert Visual Power Manager software

Eaton lanceert een softwaresuite bedoeld om real-time monitoring en het beheer van PDU’s te vereenvoudigen. De Visual Power Manager geeft op visuele wijze inzicht in de status en gezondheid van PDU’s.

De Visual Power Manager tool biedt uit een breed aantal functionaliteiten die datacenterbeheerders helpen PDU’s te beheren. Zo kunnen beheerders via de tool in een visuele weergave de verdeling van PDU’s over racks en datavloeren bekijken. Daarnaast is de status en eventuele alarmmeldingen van PDU’s via de tool inzichtelijk.

Technologie van Optimum Path Systems

In de tool is technologie geïntegreerd van Optimum Path Systems, een ontwikkelaar van DCIM-software. Het bedrijf heeft meerdere datacenteroplossingen ontwikkeld die de nadruk leggen op visuele weergaven van data, zoals de Visual Data Center, Visual Cloud Manager en Visual Asset Manager.

De Visual Power Manager is geschikt voor gebruik in alle soorten datacenters van iedere omvang. Eaton stelt dat het visualiseren van data beheerders kan helpen de bron van alarmmeldingen sneller op te sporen en eventuele problemen sneller opt e lossen. Ook is het mogelijk van bepaalde PDU’s in het datacenter specifieke rapporten op te vragen, wat helpt bij het selecteren en implementeren van nieuwe apparatuur. Tot slot is het mogelijk alle ondersteunde PDU’s in één keer te voorzien van een firmware upgrade of opnieuw te configureren.

Dossiers
Lees ook
Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1