Eaton lanceert Visual Power Manager software

Eaton lanceert een softwaresuite bedoeld om real-time monitoring en het beheer van PDU’s te vereenvoudigen. De Visual Power Manager geeft op visuele wijze inzicht in de status en gezondheid van PDU’s.

De Visual Power Manager tool biedt uit een breed aantal functionaliteiten die datacenterbeheerders helpen PDU’s te beheren. Zo kunnen beheerders via de tool in een visuele weergave de verdeling van PDU’s over racks en datavloeren bekijken. Daarnaast is de status en eventuele alarmmeldingen van PDU’s via de tool inzichtelijk.

Technologie van Optimum Path Systems

In de tool is technologie geïntegreerd van Optimum Path Systems, een ontwikkelaar van DCIM-software. Het bedrijf heeft meerdere datacenteroplossingen ontwikkeld die de nadruk leggen op visuele weergaven van data, zoals de Visual Data Center, Visual Cloud Manager en Visual Asset Manager.

De Visual Power Manager is geschikt voor gebruik in alle soorten datacenters van iedere omvang. Eaton stelt dat het visualiseren van data beheerders kan helpen de bron van alarmmeldingen sneller op te sporen en eventuele problemen sneller opt e lossen. Ook is het mogelijk van bepaalde PDU’s in het datacenter specifieke rapporten op te vragen, wat helpt bij het selecteren en implementeren van nieuwe apparatuur. Tot slot is het mogelijk alle ondersteunde PDU’s in één keer te voorzien van een firmware upgrade of opnieuw te configureren.

Dossiers
Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.