Eaton introduceert nieuwe generatie 93E UPS

Powermanagementbedrijf Eaton kondigt de introductie aan van de tweede generatie van de 93E UPS (Uninterruptible Power Supplies). De Eaton 93E UPS biedt hogere beschikbaarheid, meer energie-efficiëntie en een compacte footprint voor geavanceerde stroombeveiliging in kleine en middelgrote datacenters en andere toepassingen tegen lagere exploitatiekosten (TCO). De tweede generatie omvat vermogens van 100 tot 200 kVA, met een optionele interne onderhoud bypass-schakelaar voor 100-120 kVA-apparaten.

2019-04-30-MC-eaton-93E-UPS

De tweede generatie van de 93E UPS-serie is geïntroduceerd als antwoord op de vraag van de industrie naar grote energie-efficiënte om lagere exploitatiekosten mogelijk te maken. De Eaton 93E UPS systemen zijn zo ontworpen dat ze praktisch en eenvoudig te gebruiken zijn, terwijl ze een prestatieniveau en de functies bieden die nodig zijn om bedrijfskritische toepassingen te beschermen. De nieuwe UPS-en behoren tot de meest energie-efficiënte in hun klasse, met een efficiëntie tot 96,1 procent in de dubbele conversiemodus en tot 99,3 procent in de high-efficiencymodus. Dit vermindert het vermogensverlies en maakt een hoge energiebesparing mogelijk.

Nieuwe 93E UPS biedt verhoogde energie-efficiëntie in stroombeveiliging

De 93E UPS serie is volgens productmanager Ingmar de Winter bij Eaton ontworpen als praktische en betaalbare stroombeveiliging voor steeds uitbreidende belastingen en toepassingen. “Met een vermogensbereik van 15 tot 200 kVA en een verbeterde efficiëntie voor de tweede generatie van 100-200 kVA, zal dit een breed publiek aanspreken dat op zoek is naar modernisering van hun elektrische, IT- en datacenterinfrastructuur”, aldus De Winter.

Functies

De Eaton 93E UPS van Eaton omvat diverse onderscheidende functies die zijn ontworpen om de hoogst mogelijke beschikbaarheid voor belangrijke infrastructuren te waarborgen waaronder:

  • Hot Sync, de gepatenteerde technologie van Eaton voor het delen van de belasting tussen UPS-en om de capaciteit en redundantie te verhogen en tegelijkertijd elk punt van storing, in een parallel werkend UPS-systeem, te elimineren.
  • Advanced Battery Management (ABM), dat intelligent opladen mogelijk maakt om de levensduur van de batterijen te behouden en te verlengen.
  • Eatons Intelligent Power Management (IPM) software, die wordt gebruikt voor het monitoren en beheren van de UPS als een integraal onderdeel van de energie- en IT-infrastructuur.
  • Meertalig grafisch LCD-display voor snelle en nauwkeurige UPS statusupdates.

Compatibiliteit

De Eaton 93E UPS heeft een verbeterde compatibiliteit met generatoren en andere kritische apparatuur op hetzelfde netwerk dankzij een actieve Power Factor Correction (PFC) die een ingangspowerfactor van 0,99 biedt, waardoor de UPS-installatie kosteneffectiever is en dit met een ITHD van minder dan 3 procent voor de tweede generatie. De 93E UPS bevat tevens geïntegreerde, vooraf ontworpen, geteste en geïnstalleerde veiligheidscomponenten voor een veilige installatie en gebruik.

Meer over
Lees ook
Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit

Schneider Electric heeft de Galaxy VS geïntroduceerd. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. Met zijn compacte en flexibele design kom1

Slim systeem vergroot betrouwbaarheid van UPS-systemen BIT

Slim systeem vergroot betrouwbaarheid van UPS-systemen BIT

Het Battery Analysis & Care System (BACS) helpt managed hosting-, outsourcing- en colocatiespecialist BIT de betrouwbaarheid van zijn UPS-systemen te waarborgen. Het systeem reguleert de spanning op de verschillende accu’s die aan de UPS-systemen zijn gekoppeld en verlengt hierdoor de levensduur van de batterijen. Daarnaast geeft het systeem i1

Eerste sprekers bekend van UPS Day 2019

Op 13 juni 2019 organiseert DatacenterWorks de UPS Day 2019. De eerste sprekers van deze dag gericht op de vele technische en strategische ontwikkelingen rond stroomvoorziening in datacenters zijn inmiddels bekend. Het zijn spannende tijden voor de datacenter-industrie. Met name als het gaat om de integratie van de power-architectuur van het datacenter en smart grids. Maar ook als het gaat om de voorzieningen die we nodig hebben om continuïteit op het gebied van stroomvoorziening te kunnen garanderen, gebeurt veel. Een aantal leveranciers zal hier tijdens de UPS Day 2019 uitgebreid op ingaan.1