Eaton introduceert nieuwe functionaliteiten en biedt de laagste TCO met de tweede generatie van het toonaangevende Eaton 93PM UPS-systeem

Eaton-400300

Eaton introduceert nieuwe functionaliteiten en biedt de laagste TCO met de tweede generatie van het toonaangevende Eaton 93PM UPS-systeem

HotSync en het Hot Swap modulair ontwerp maken de Eaton 93PM G2 UPS schaalbaarder en flexibeler voor datacenters

Eaton 93 PM 2G UPS

Eaton introduceert de tweede generatie van zijn toonaangevende Eaton 93PM driefase Uninterruptible Power Supply (UPS). Het modulaire en schaalbare ontwerp van de Eaton 93PM G2 stelt datacenteroperators in staat om de capaciteit en de stroombescherming op te schalen naarmate de bedrijfsbehoefte toeneemt. Tegelijkertijd krijgen zij de laagst mogelijke total cost of ownership (TCO) in de markt. Bescherming, beveiliging en bedrijfscontinuïteit vormen de basis van het nieuwe 93PM G2 UPS-assortiment.

 

Eaton introduceert de tweede generatie van zijn toonaangevende Eaton 93PM driefase Uninterruptible Power Supply (UPS). Het modulaire en schaalbare ontwerp van de Eaton 93PM G2 stelt datacenteroperators in staat om de capaciteit en de stroombescherming op te schalen naarmate de bedrijfsbehoefte toeneemt.

Tegelijkertijd krijgen zij de laagst mogelijke total cost of ownership (TCO) in de markt. Bescherming, beveiliging en bedrijfscontinuïteit vormen de basis van het nieuwe 93PM G2 UPS-assortiment. HotSync en Hot Swappable powermodules verhogen de beschikbaarheid en de ingebouwde beveiligingen verminderen elektrische risico’s. Daarnaast bieden cybersecurity en bewaking op afstand extra bescherming. De reeks zal vanaf december 2020 leverbaar zijn in Europa.

Modulaire en schaalbare UPS-opstellingen zijn flexibeler, efficiënter en kosteneffectiever, waardoor de klant precies kan kiezen welk vermogen hij nodig heeft en dat vermogen stapsgewijs kan verhogen in overeenstemming met de bedrijfsbehoefte. Toevoegen van capaciteit is eenvoudig, efficiënt en makkelijk te realiseren dankzij de Hot Swappable powermodules, die het mogelijk maken de UPS-capaciteit op elk gewenst moment te verhogen door eenvoudigweg extra powermodules aan de UPS toe te voegen. Eenheden kunnen in stappen van 50 of 60 kVA worden toegevoegd zonder dat het systeem stilstand heeft of de kritische belasting wordt beïnvloed.

"De 93PM-serie is altijd gericht geweest op twee pijlers: een goede TCO en de hoogst mogelijke beschikbaarheid," aldus Ingmar de Winter, Field Product Manager bij Eaton. "Deze tweede generatie bouwt voort op het succes van de eerdere 93PM-serie met de toevoeging van cybersecurity, Hot-Swappable powermodules en Eaton’s EnergyAware-oplossing die de overstap naar duurzame energie ondersteunt en de inkomsten voor het datacenter genereert. Samen verhogen deze nieuwe functies de efficiëntie, de beschikbaarheid en verlaging van de operationele kosten.”

De 93PM G2 UPS is ontworpen om 100% uptime te bieden voor bedrijven en kritieke infrastructuren. De systeembeschikbaarheid wordt verhoogd door HotSync. In een traditioneel UPS-systeem zou een verlies aan communicatie tussen UPS-systemen ervoor zorgen dat deze overschakelen op bypass, waardoor er geen back-up systeem en daarmee geen sprake van beveiliging meer is. De HotSync-capaciteit van de Eaton 93PM G2 elimineert deze single point of failure en zorgt zo voor een veel grotere betrouwbaarheid.

De cybersecuritystandaard van de UPS netwerkverbinding wordt gegarandeerd door het gebruik van de Eaton Gigabit netwerkkaart en Industrial Gateway-kaart: de eerste netwerkkaarten binnen de markt die zowel IEC 62443-4-2 als UL 29001-1 certificeringen hebben ontvangen.  Om de beschikbaarheid en veiligheid van het systeem verder te vergroten beschikt de Eaton 93PM G2 UPS, net als alle premium driefase UPS-systemen van Eaton, over vooraf ontworpen, geteste en voorgeïnstalleerde componenten die voldoen aan de vereiste wettelijke standaarden en veilig gebruik garanderen. Dit is veiliger en kosteneffectiever dan de installatie van extra externe bescherming, waardoor doorgaans meer dan € 1.000 wordt bespaard op backfeed beveiliging en €500 op externe static switch zekeringen.

De Eaton 93PM G2 heeft de laagste TCO in zijn klasse, dankzij Eaton’s toonaangevende technologie die besparing en lagere operationele kosten mogelijk maakt en zelfs inkomsten kan genereren. De dubbele conversie-efficiëntie (tot 97%) verlaagt de operationele en koelingskosten; het vervangen van een oudere generatie UPS-systeem door de Eaton 93PM G2 zou binnen 2-3 jaar een rendement op de investering opleveren. Eaton’s Energy Saver System (ESS) verbetert de efficiëntie tot meer dan 99%, terwijl het Variable Module Management System (VMMS) helpt om een hoge efficiëntie te bereiken, zelfs als de belasting van de UPS laag is, wat typisch is voor redundante UPS-systemen.

De 93PM G2 is een Eaton EnergyAware UPS, die het rendement van de investering verhoogt en zo de concurrentiepositie versterkt. Hierdoor kunnen bedrijven milieuvriendelijk ondernemen en tegelijkertijd kijken naar de bredere toepassing van hernieuwbare energie. Op die manier werken bedrijven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, terwijl ze tegelijkertijd kosten besparen of zelfs extra inkomsten genereren. Die kunnen oplopen tot een teruggave van wel €50.000 euro per MW aan elektriciteit die is toegewezen aan de netwerkondersteuning. EnergyAware wordt uitgevoerd op een betrouwbare en gecontroleerde manier die geen invloed heeft op de bescherming van de kritische belasting.

De Eaton 93PM G2 UPS is te gebruiken met Eaton's Intelligent Power Management (IPM) software, die de UPS bewaakt en beheert als integraal onderdeel van de stroom- en IT-infrastructuur. Eaton’s nieuwe Remote Monitoring Service ondersteunt onderhoud en service en is standaard ingebouwd. Hiermee kan snel worden gereageerd op eventuele stroom- of cybersecuritygerelateerde bedreigingen van de UPS.

Ga voor meer informatie over de 93PM G2 UPS-reeks van Eaton naar: Link

Meer informatie over de Eaton Intelligent Power Manager software en Eaton's producten en diensten op het gebied van stroomkwaliteit is te vinden op www.eaton.com.

Meer over
Lees ook
Onderzoek: ‘In datacenters zijn hard drives soms energiezuiniger dan SSD’s’

Onderzoek: ‘In datacenters zijn hard drives soms energiezuiniger dan SSD’s’

Een nieuwe studie roept twijfel op over het idee dat SSDs (Solid State Drives) altijd energiezuiniger zijn dan harde schijven als opslagmedium in datacenters. Hoewel SSDs vaak worden gewaardeerd om hun snelheid en veronderstelde energiezuinigheid, blijkt uit een onderzoek van Scality dat harde schijven in sommige gevallen een betere energiedichthe1

Interesse in open source-energieprojecten? Duits onderzoek onderzocht 388 projecten

Interesse in open source-energieprojecten? Duits onderzoek onderzocht 388 projecten

Het moderniseren en transformeren van de energievoorziening is ook voor de datacenterindustrie cruciaal. Een belangrijke vraag hierbij is wat nieuwe en innovatieve technologieën te bieden hebben op dit gebied. Dat maakt een recent onderzoek uitgevoerd in Duitsland extra interessant. De Duitsers hebben namelijk de groeiende beweging van open source1

Vervangen of handhaven: AMS-IX kiest voor vervanging en claimt 85% energiereductie

Vervangen of handhaven: AMS-IX kiest voor vervanging en claimt 85% energiereductie

Als het gaat om verduurzaming van datacenters en IT-apparatuur bestaan er grofweg twee stromingen. De ene groep wil bestaande apparatuur zo lang mogelijk handhaven om daarmee het gebruik van grondstoffen terug te dringen. Een ander idee is juist regelmatig vervangen, omdat daarmee belangrijke voordelen te behalen zijn door technologische innovatie1