Eaton introduceert geoptimaliseerde stroomoplossingen voor kleinere IT-toepassingen

Eaton introduceert twee nieuwe versies van zijn 9PX serie. De nieuwe 2,2 kW en 3 kW UPS-en zijn gericht op de bescherming en beveiliging van virtuele servers, hypergeconvergeerde oplossingen, netwerkapparatuur en kleine datacenters.

Eaton 9PX 3000 VA 3U Tower De nieuwe UPS-producten bieden een vermogensfactor van 1.0. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe 9PX meer apparatuur kan beveiligen en van voeding kan voorzien dan traditionele UPS’en. Dit helpt datacenterbeheerders te besparen op de energiekosten en zorgt daarnaast dat de koelvereisten worden verlaagd. Bovendien zijn de UPS-en beschikbaar in optionele netwerkuitvoeringen die geavanceerde virtualisatiemogelijkheden ondersteunen.

2U- en 3U-uitvoeringen

De nieuwe 9PX UPS-en van Eaton zijn verkrijgbaar in 2U-uitvoeringen die doeltreffend gebruik maken van de beschikbare ruimte in traditionele, diepe IT-racks, alsook in 3U-uitvoeringen. Deze laatste zijn bedoeld voor gebruik in kleinere behuizingen met beperkte diepte, of om traditionele in torens geplaatste IT-apparaten te beschermen.

"De nieuwe UPS-en bieden alle voordelen van onze succesvolle en populaire grotere 9PX-producten, maar dan voor kleinere toepassingen," vertelde Christophe Jammes, Product Marketing Manager bij Eaton EMEA. "De vermogensfactor van 1.0 is bijvoorbeeld erg belangrijk voor onze klanten. Dit betekent dat de kVA-waarde van de UPS numeriek identiek is met de kW-waarde van het vermogen die hij kan leveren. Als resultaat kunnen gebruikers meer bruikbaar vermogen uit hun UPS halen - gewoonlijk 11% meer. Daarnaast zijn er geen berekeningen meer nodig om de omvang van het vermogen uit te werken die de UPS kan ondersteunen."

Dubbele conversietopologie

De nieuwe UPS-systemen beschikken over een dubbele conversietopologie, hetgeen doeltreffende bescherming biedt tegen alle soorten kwaliteitsproblemen met de stroomtoevoer. Daarnaast integreren ze een automatische bypass om de netspanning te behouden in geval van overbelasting of UPS-storingen. De Eaton 9PX UPS-en zijn Energy Star gekwalificeerd. In online modus realiseren de UPS’en een efficiëntie van 94%, waardoor bedrijfskosten en de impact op het milieu worden teruggedrongen.

Alle modellen hebben een ingebouwd LCD-display dat volledige statusinformatie en analytische data biedt, alsook het energieverbruik tot op uitgangsgroepniveau. Voor maximaal twee groepen wordt de spanningstoevoer gecontroleerd. Hierdoor zijn sequentiële opstartfuncties mogelijk, evenals prioritaire afschakeling van niet-essentiële apparaten en het op afstand opnieuw opstarten van afgeschakelde servers.

Advanced Battery Management

Eaton’s Advanced Battery Management (ABM) systeem verlengt de levensduur van de batterijen met 50%. De batterijen kunnen daarnaast dankzij de hot-swapfunctie zonder onderbreking van de stroomvoorziening worden vervangen.

De netwerkuitvoeringen van de nieuwe 9PX UPS-systemen zijn klaar voor virtualisatie en kunnen worden geïntegreerd met virtuele omgevingen van onder andere VMware, HyperV, RedHat en Citrix. Hierdoor is het eenvoudig om geautomatiseerde disaster recovery acties te implementeren bij stroomuitval en bij afschakeling van niet-kritieke apparatuur. Daarnaast kan de 9PX ook worden gecontroleerd via de cloud functies van VMWare vRealize en Microsoft MS SCOM.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1