Eaton breidt maximale nominale capaciteit van 93PM UPS uit tot 500kVa

eaton-93pm-ups

Eaton breidt zijn 93PM UPS uit met een aantal nieuwe power modules. Deze bieden maken het mogelijk het nominale vermogen van de UPS op te schalen tot 500kVa, wat fors meer is dan de 200kVa die de voorgaande generatie maximaal kan leveren.

Dit meldt DatacenterDynamics. De 93PM is een driefasen UPS die modulair is opgebouwd en hierdoor schaalbaar is. Eaton stelt dat datacenterbeheerders behoefte hebben aan meer mogelijkheden om de capaciteit van hun UPS uit te breiden. Hier speelt het bedrijf in met nieuwe power modules, waarmee het nominale vermogen van de 93PM in stappen van 50kVa kan worden uitgebreid tot een maximum van 500kVa.

De UPS biedt een efficiëntie van 97% in dubbel conversie modus en 99% in Energy Saver System (ESS) modus. De 93PM is onder andere voorzien van een Hot Sync feature, Advanced Battery Management (ABM) om de levensduur van accu’s te vergroten en Variable Module Management System om de efficiëntie van het systeem te maximaliseren bij lage belasting.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1