Eaton breidt cybersecurity-portfolio uit met IEC-gecertificeerde producten

Powermanagementbedrijf Eaton breidt zijn activiteiten uit op het gebied van cybersecurity met nieuwe IEC-certificeringen voor de Gigabit Network Card en Industrial Gateway Card. De producten voldoen daarnaast ook aan de cybersecurity-normen van UL en bieden zo geavanceerde netwerkbescherming voor UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply). Eaton is daarmee de eerste in zijn branche die dubbele certificering voor de strenge IEC- en UL-productcertificering heeft behaald, waarmee het bedrijf voldoet aan de strikte specificaties en klantverwachtingen voor veilige stroom.

Eaton Gigabit Netwerkkaart

Analisten verwachten dat er in 2025 zo'n 41,6 miljard apparaten zijn die in totaal 79,4 zettabytes (79.400.000.000 TB) aan data genereren, die allemaal moeten worden onderhouden en verwerkt (Bron: IDC). Door de explosieve groei van het Industrial Internet of Things (IIoT) is er enorme behoefte aan goede beveiliging. Maar zonder wereldwijde normen voor cybersecurity is het moeilijk om de juiste vereisten te bepalen voor de beveiliging van het IIoT. 

'Goede cybersecurity is essentieel voor de bedrijfstak en de proactieve en consistente aanpak van Eaton is hierin uniek', zegt Michael Regelski, Senior Vice President en CTO bij Eaton. “Om IIoT-beveiliging te bevorderen in een steeds meer door elektriciteit aangedreven en verbonden wereld, is het van essentieel belang dat industrieën en normalisatieorganisaties zich richten op uniforme wereldwijde normen voor cybersecurity. Daar werken we nu samen aan met UL en IEC."

De Gigabit Network Card was de eerste UPS-netwerkkaart die voldeed aan de UL 2900-1 norm. Nu zijn de Gigabit Network Card en Industrial Gateway Card ook gecertificeerd voor de IEC 62443-4-2. Deze Eaton-technologieën maken het eenvoudig om eenfase- en driefasige UPS-systemen aan te sluiten, terwijl ze tegelijkertijd netwerkbescherming bieden voor stroomvoorziening in commerciële gebouwen, industriële faciliteiten en grote datacenters.