Eaton breidt assortiment uit met 93PS UPS voor laag vermogen

Eaton

Eaton kondigt aan dat het assortiment van de 93PS Uninterruptible Power Supplies (UPS) wordt geoptimaliseerd voor lage vermogens van 8 en 10 kW. De Eaton 93PS is de meest geavanceerde driefase UPS en is ontwikkeld om een hoge beschikbaarheid te bieden tegen een low cost of ownership, voor serverruimtes en bedrijfskritische IT-toepassingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, openbare gebouwen en voor fabrieksmachines. Door het assortiment voor lage vermogens uit te breiden kunnen IT-professionals kiezen voor de optimale UPS voor hun behoeften, in een modulaire of monoblock versie. Dit verlaagt de aanschafkosten voor apparatuur en kosten van energieverbruik en maakt een flexibele aanpak voor systeembeheer mogelijk. De modellen zijn al beschikbaar.

De UPS-markt wordt steeds prijsbewuster, maar wanneer klanten een laag vermogen nodig hebben, moeten zij nog steeds een model met hoger vermogen aanschaffen voor de benodigde functies, beschikbaarheid en prestaties. De 93PS is geïntroduceerd in reactie op de vraag vanuit de industrie naar een UPS met laag vermogen die toch over deze uitgebreide functionaliteiten beschikt. Het nieuwe 93PS-assortiment van Eaton biedt units met dezelfde technische specificaties als de modellen met een hoog vermogen, maar tegen een meer betaalbare prijs.

De nieuwe modellen zijn geoptimaliseerd voor lage vermogens en verkrijgbaar in een monoblockontwerp met de kleinste footprint in zijn klasse. Het 93PS-assortiment biedt de meest toonaangevende technologieën van Eaton tegen de laagste cost of ownership. De 93PS heeft een efficiëntieniveau boven de 96% en betaalt zich in minder dan 1,5 jaar terug, in vergelijking met andere minder efficiënte modellen. Door de toepassing van het Eaton Energy Saver System (ESS), een energiebesparende architectuur met de laagste reactietijd, kan de 93PS bovendien een efficiëntieniveau van 99% bereiken, waardoor meer energie wordt bespaard en de total cost of ownership nog lager wordt.

"Professionals die gebruikmaken van applicaties met laag vermogen moesten het voorheen doen met ouderwetse technologie, of een hoge prijs betalen voor een UPS die hun vermogensbehoefte ver oversteeg," aldus Teppo Henttonen, Marketing Manager Critical Power Solutions bij Eaton. "Klanten willen oplossingen die precies passen bij hun vereisten, en die hen helpen om kosten te beheersen, terwijl ze wel de functies en functionaliteiten krijgen van premium modellen."

Het 93PS-assortiment omvat verschillende functies die uniek zijn voor Eaton en die ontworpen zijn om de hoogst mogelijke beschikbaarheid van kritieke infrastructuren te bieden.

Dit zijn onder meer Hot Sync, de gepatenteerde technologie van Eaton voor het verdelen van belasting tussen UPS-en, dat een Single Point of Failure in een parallel opererend UPS-systeem elimineert; en Advanced Battery Management (ABM), dat intelligent opladen mogelijk maakt en de levensduur van de accu’s verlengt. De Eaton 93PS omvat ook functies die zorgen voor een veilige installatie en gebruik, dankzij de vooraf ontworpen, vooraf geteste en vooraf geïnstalleerde en geïntegreerde veiligheidscomponenten, zoals terugschakelbeveiliging en ultra-rapid zekeringen in de statische schakelaar.

De nieuwe modellen ondersteunen ook de Intelligent Power Management (IPM) software van Eaton, die perfect past bij kleinere datacentra, omdat deze geïntegreerd kan worden in bestaande systemen en automatisering van powermanagementfuncties mogelijk maakt. Met IPM kan een datacentrum of een IT-manager de UPS controleren en beheren als een integraal onderdeel van de stroom- en IT-infrastructuur, via één enkel computerscherm. Met de online interface kunnen meerdere UPS’en en andere stroomvoorzieningsapparatuur worden gecontroleerd. De IPM kan in virtuele datacentra worden verbonden met bestaande virtualisatiemanagementsystemen, waarmee gebruikers op beleid gebaseerde automatisering kunnen configureren voor stroomvoorzieningssituaties, zoals lastverdeling of gecontroleerde uitschakeling.

Het 93PS-assortiment omvat de 8 en 10 kW versies, met of zonder interne accu’s en externe accuvakken.

Meer over
Lees ook
Eaton introduceert nieuwe generatie 93E UPS

Eaton introduceert nieuwe generatie 93E UPS

Powermanagementbedrijf Eaton kondigt de introductie aan van de tweede generatie van de 93E UPS (Uninterruptible Power Supplies). De Eaton 93E UPS biedt hogere beschikbaarheid, meer energie-efficiëntie en een compacte footprint voor geavanceerde stroombeveiliging in kleine en middelgrote datacenters en andere toepassingen tegen lagere exploitatiekosten...

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit

Schneider Electric heeft de Galaxy VS geïntroduceerd. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. Met zijn compacte en flexibele design komt...

Slim systeem vergroot betrouwbaarheid van UPS-systemen BIT

Slim systeem vergroot betrouwbaarheid van UPS-systemen BIT

Het Battery Analysis & Care System (BACS) helpt managed hosting-, outsourcing- en colocatiespecialist BIT de betrouwbaarheid van zijn UPS-systemen te waarborgen. Het systeem reguleert de spanning op de verschillende accu’s die aan de UPS-systemen zijn gekoppeld en verlengt hierdoor de levensduur van de batterijen. Daarnaast geeft het systeem in...