E-TEC introduceert modulaire Riello Multi Power UPS

E-TEC, leverancier van turn-key noodstroom installaties en datacenters, introduceert de modulaire Riello Multi Power UPS. Daarnaast kondigt E-TEC aan extra focus te gaan leggen op totaaloplossingen, zoals de levering van turn-key prefab datacenters. Met deze stappen wil het bedrijf haar positie in de Nederlandse markt versterken.

De prefab datacenters van E-TEC zijn kant-en-klare datacenters in stalen of betonnen behuizing, die in korte tijd opgeleverd kunnen worden. De datacenters zijn voorzien van UPS systemen, noodstroomvoorzieningen in N+1- of 2N-oplossing en redundante traditionele-, vrije- of adiabatische koeling. De ruimten zijn daarnaast voorzien van hot of cold cubes, server cabinets, automatische branddetectie en -blussystemen, toegangscontrole en inbraakbeveiliging. De inrichting op afstand worden gemonitord.

Riello Multi Power UPS

De Riello Multi Power UPS kan dankzij het modulaire systeem meegroeien met de benodigde belasting tot 1 MW. Met behulp van hot swap powermodules kan de capaciteit van de Riello Multi Power UPS worden vergroot. De UPS bestaat volledig uit uitwisselbare bouwblokken. Bij 20% belasting heeft de Riello Multi Power UPS een rendement van 95% oplopend. Vanaf 40% in online double conversion modus loopt het rendement op tot 96,6%.

E-TEC presenteert haar oplossingen op de beurs Elektrotechniek, van 29 september tot 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht (stand 10.A022).

Updated: 10-09-2015 14:20 uur

Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.