Draka lanceert Cable App voor kabelberekeningen

Draka lanceert  een app voor het maken van kabelberekeningen: Cable App. De app is volgens het bedrijf geschikt voor elke installatiemethode en bevat alle standaard meetmethodes van NEN 1010, maar biedt daarnaast nog meer mogelijkheden. Naast de juiste kabeldiameter berekent Cable App ook een financieel en ecologisch alternatief.

De gratis app is beschikbaar voor smartphones en tablets (Android en iOS) én als webversie.

Functionaliteit

Eenvoudiger kabeldiameters berekenen en meer functionaliteit. Dat is wat Draka naar eigen zeggen met Cable App beoogt. Een juiste kabelkeuze omvat namelijk meer dan alleen minimaal voldoen aan NEN1010, de norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Een kabelkeuze wordt pas verantwoord als je tevens de financiële en ecologische gevolgen afweegt. Zeker nu installaties steeds duurzamer moeten zijn.  CableApp-300x183

Cable App bestrijkt het hele assortiment van Draka (ook CPR). “Na het invullen van de belastingsstroom leiden wij de gebruiker stap voor stap door de hele berekening. Dankzij filtermenu’s hoeft hij zelf weinig in te vullen en is de app heel gebruiksvriendelijk”, licht product manager Rinus Broekmans toe. “Zelfs correctiefactoren voor bijvoorbeeld omgevingstemperatuur en thermische weerstand worden automatisch gegenereerd.”

De nieuwe app werkt online. Om de gebruiker op weg te helpen, bevat Cable App ook een instructievideo. Kabelberekeningen kunnen worden opgeslagen, ook als pdf, en eventueel per mail verstuurd. Draka heeft tevens een nieuwsfunctie ingebouwd, die de gebruiker zelf kan raadplegen (geen pushberichten) om nieuws over met name markt- en productontwikkelingen te volgen.

Installatiemethode

Meerwaarde ten opzichte van de huidige Kabulator van Draka is volgens het bedrijf dat Cable App de rekenmethode volgens bijlage 52.B van NEN1010 volgt. Hierdoor kan de app alle verschillende installatiemethoden aan, dus zowel in de grond, vrijhangend als in kabelgoten. Daarnaast kan men nu ook gelijkstroom (DC) kabels en rubber kabels berekenen.

Duurzaam

Cable App is gekoppeld aan een andere rekentool van Draka: Eco Advies. Hierdoor kan de gebruiker tegelijk een duurzaam alternatief berekenen. Hij krijgt dan advies voor een kabel die zowel financieel als ecologisch een betere keus is. De besparingen worden uitgedrukt in kWh, geld en CO2-equivalent.

 
Meer over
Lees ook
Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Global technology provider Arrow Electronics heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Rackmount.IT.

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit breidt het RapidID-systeem uit om netwerkbekabeling nog sneller digitaal te kunnen documenteren. Met het RapidID Network Mapping System van Panduit kunnen bedrijven tot 50% aan tijd en kosten besparen bij het documenteren van patchkabels. Netwerktechnici en installateurs kunnen voortaan gebruikmaken van vooraf gelabelde patchkabels en de R1

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit heeft het aanbod van netwerkkasten uitgebreid met de introductie van de FlexFusion XGL-kasten. Deze nieuwe 19” kasten voor netwerk- en serverapparatuur bieden een maximale capaciteit voor het beheer van hoge kabeldichtheid in datacenters, bedrijfsnetwerken of colocatie-omgevingen.