Draka lanceert Cable App voor kabelberekeningen

Draka lanceert  een app voor het maken van kabelberekeningen: Cable App. De app is volgens het bedrijf geschikt voor elke installatiemethode en bevat alle standaard meetmethodes van NEN 1010, maar biedt daarnaast nog meer mogelijkheden. Naast de juiste kabeldiameter berekent Cable App ook een financieel en ecologisch alternatief.

De gratis app is beschikbaar voor smartphones en tablets (Android en iOS) én als webversie.

Functionaliteit

Eenvoudiger kabeldiameters berekenen en meer functionaliteit. Dat is wat Draka naar eigen zeggen met Cable App beoogt. Een juiste kabelkeuze omvat namelijk meer dan alleen minimaal voldoen aan NEN1010, de norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Een kabelkeuze wordt pas verantwoord als je tevens de financiële en ecologische gevolgen afweegt. Zeker nu installaties steeds duurzamer moeten zijn.  CableApp-300x183

Cable App bestrijkt het hele assortiment van Draka (ook CPR). “Na het invullen van de belastingsstroom leiden wij de gebruiker stap voor stap door de hele berekening. Dankzij filtermenu’s hoeft hij zelf weinig in te vullen en is de app heel gebruiksvriendelijk”, licht product manager Rinus Broekmans toe. “Zelfs correctiefactoren voor bijvoorbeeld omgevingstemperatuur en thermische weerstand worden automatisch gegenereerd.”

De nieuwe app werkt online. Om de gebruiker op weg te helpen, bevat Cable App ook een instructievideo. Kabelberekeningen kunnen worden opgeslagen, ook als pdf, en eventueel per mail verstuurd. Draka heeft tevens een nieuwsfunctie ingebouwd, die de gebruiker zelf kan raadplegen (geen pushberichten) om nieuws over met name markt- en productontwikkelingen te volgen.

Installatiemethode

Meerwaarde ten opzichte van de huidige Kabulator van Draka is volgens het bedrijf dat Cable App de rekenmethode volgens bijlage 52.B van NEN1010 volgt. Hierdoor kan de app alle verschillende installatiemethoden aan, dus zowel in de grond, vrijhangend als in kabelgoten. Daarnaast kan men nu ook gelijkstroom (DC) kabels en rubber kabels berekenen.

Duurzaam

Cable App is gekoppeld aan een andere rekentool van Draka: Eco Advies. Hierdoor kan de gebruiker tegelijk een duurzaam alternatief berekenen. Hij krijgt dan advies voor een kabel die zowel financieel als ecologisch een betere keus is. De besparingen worden uitgedrukt in kWh, geld en CO2-equivalent.

 
Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.