<


Draka lanceert Cable App voor kabelberekeningen

Draka lanceert  een app voor het maken van kabelberekeningen: Cable App. De app is volgens het bedrijf geschikt voor elke installatiemethode en bevat alle standaard meetmethodes van NEN 1010, maar biedt daarnaast nog meer mogelijkheden. Naast de juiste kabeldiameter berekent Cable App ook een financieel en ecologisch alternatief.

De gratis app is beschikbaar voor smartphones en tablets (Android en iOS) én als webversie.

Functionaliteit

Eenvoudiger kabeldiameters berekenen en meer functionaliteit. Dat is wat Draka naar eigen zeggen met Cable App beoogt. Een juiste kabelkeuze omvat namelijk meer dan alleen minimaal voldoen aan NEN1010, de norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Een kabelkeuze wordt pas verantwoord als je tevens de financiële en ecologische gevolgen afweegt. Zeker nu installaties steeds duurzamer moeten zijn.  CableApp-300x183

Cable App bestrijkt het hele assortiment van Draka (ook CPR). “Na het invullen van de belastingsstroom leiden wij de gebruiker stap voor stap door de hele berekening. Dankzij filtermenu’s hoeft hij zelf weinig in te vullen en is de app heel gebruiksvriendelijk”, licht product manager Rinus Broekmans toe. “Zelfs correctiefactoren voor bijvoorbeeld omgevingstemperatuur en thermische weerstand worden automatisch gegenereerd.”

De nieuwe app werkt online. Om de gebruiker op weg te helpen, bevat Cable App ook een instructievideo. Kabelberekeningen kunnen worden opgeslagen, ook als pdf, en eventueel per mail verstuurd. Draka heeft tevens een nieuwsfunctie ingebouwd, die de gebruiker zelf kan raadplegen (geen pushberichten) om nieuws over met name markt- en productontwikkelingen te volgen.

Installatiemethode

Meerwaarde ten opzichte van de huidige Kabulator van Draka is volgens het bedrijf dat Cable App de rekenmethode volgens bijlage 52.B van NEN1010 volgt. Hierdoor kan de app alle verschillende installatiemethoden aan, dus zowel in de grond, vrijhangend als in kabelgoten. Daarnaast kan men nu ook gelijkstroom (DC) kabels en rubber kabels berekenen.

Duurzaam

Cable App is gekoppeld aan een andere rekentool van Draka: Eco Advies. Hierdoor kan de gebruiker tegelijk een duurzaam alternatief berekenen. Hij krijgt dan advies voor een kabel die zowel financieel als ecologisch een betere keus is. De besparingen worden uitgedrukt in kWh, geld en CO2-equivalent.

 
Meer over
Lees ook
Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit introduceert de 400G CS connector voor 200G/400G applicaties in datacenters. Deze volgende generatie glasvezelconnector helpt de capaciteit van datacenters te optimaliseren voor hoge snelheid toepassingen. Dankzij de compacte vormgeving is Panduit’s 400G CS connector met een hoge dichtheid te installeren en vergroot deze de flexibiliteit en...

Labeling as a Service bespaart geld en voorkomt fouten

Labeling as a Service bespaart geld en voorkomt fouten

Mulder-Hardenberg heeft in samenwerking met Brady een nieuwe dienst gelanceerd: Labeling as a Service. Hierbij neemt Mulder-Hardenberg alles, wat met het labelen van bekabeling te maken heeft, over van het datacenter. Advies plus labelen en het aanleveren van digitale bestanden en dit alles voor een vooraf afgesproken bedrag (fixed fee).

Draka start Haspel Retour Service met technische groothandel

Draka start Haspel Retour Service met technische groothandel

Elk jaar brengen kabelfabrikanten duizenden nieuwe kabelhaspels in omloop, maar slechts een klein deel daarvan komt retour. Dat kan duurzamer, vindt kabelfabrikant Draka. En daarom start zij samen met de technische groothandel (Technische Unie, Rexel en Solar) de Haspel Retour Service. Draka hoopt dat andere kabelfabrikanten volgen.