Draka: 'Correct afgeschermde kabel voorkomt dat 4G televisiebeelden stoort'

Agentschap Telecom meldde gisteren dat “uitrollen van 4G netwerk kan zorgen voor storing van televisiebeelden”. De frequenties die voor 4G gebruikt worden kunnen dezelfde zijn als bij sommige TV-zenders, legde KabelNL uit. Draka heeft daarom de Coax9 AD ontwikkeld. Deze bekabeling maakt het HD-televisiesignaal ongevoelig voor stoorsignalen.

“Voor de huidige generatie televisietoestellen met internettoegang en met HDTV beeldkwaliteit zijn hoogwaardig afgeschermde coaxkabels nodig,” aldus Aker,“hoogfrequente 4G signalen zitten in het spectrum van sommige HD kanalen en dus storen ze vooral TV’s die zijn aangesloten met laagwaardige afgeschermde coaxkabels.”

Niet nieuw

Draka stelt dat het feit dat 4G-netwerken storingen kunnen veroorzaken op sommige coaxkabels al alnger bekend is. Het bedrijf gaf in september nog een demonstratie op de vakbeurs Elektrotechniek 2013 met twee typen coaxiale kabels: een afgeschermde Draka Coax9 AD en één standaard coax, afkomstig uit een willekeurige bouwmarkt. Bij de juiste frequentie, zoals in het 4G spectrum, stoorde de bouwmarkt coax, terwijl het televisiesignaal bij de Draka Coax9 AD helder en scherp bleef.

Het bedrijf adviseert daarom voor het door het agentschap Telecom gesignaleerde probleem, de Coax9 AD, een kabel met het juiste type afscherming. De elektromagnetische afscherming van kabels vindt plaats via een als vlechtwerk aangebrachte beschermingslaag. De kabels van Draka bestaan echter uit een combinatie van een koper vlechtwerk en geleidende tape. Deze combinatie zorgt voor voldoende geleiding. Stoorsignalen worden hierdoor getransporteerd via de afscherming en het signaal in de kabel is beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Schneider Electric lanceert I-Line Track: dé flexibele oplossing voor energiedistributie in datacenters

Schneider Electric lanceert I-Line Track: dé flexibele oplossing voor energiedistributie in datacenters

Schneider Electric introduceert met trots I-Line Track in Nederland. Dit baanbrekende railkokersysteem is speciaal ontworpen voor de unieke uitdagingen van moderne datacenters en IT-rooms. I-Line Track biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, energie-efficiëntie en schaalbaarheid, waardoor het de ideale oplossing is voor datacenters die toekomstbestendi1

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1