Draka: 'Correct afgeschermde kabel voorkomt dat 4G televisiebeelden stoort'

Agentschap Telecom meldde gisteren dat “uitrollen van 4G netwerk kan zorgen voor storing van televisiebeelden”. De frequenties die voor 4G gebruikt worden kunnen dezelfde zijn als bij sommige TV-zenders, legde KabelNL uit. Draka heeft daarom de Coax9 AD ontwikkeld. Deze bekabeling maakt het HD-televisiesignaal ongevoelig voor stoorsignalen.

“Voor de huidige generatie televisietoestellen met internettoegang en met HDTV beeldkwaliteit zijn hoogwaardig afgeschermde coaxkabels nodig,” aldus Aker,“hoogfrequente 4G signalen zitten in het spectrum van sommige HD kanalen en dus storen ze vooral TV’s die zijn aangesloten met laagwaardige afgeschermde coaxkabels.”

Niet nieuw

Draka stelt dat het feit dat 4G-netwerken storingen kunnen veroorzaken op sommige coaxkabels al alnger bekend is. Het bedrijf gaf in september nog een demonstratie op de vakbeurs Elektrotechniek 2013 met twee typen coaxiale kabels: een afgeschermde Draka Coax9 AD en één standaard coax, afkomstig uit een willekeurige bouwmarkt. Bij de juiste frequentie, zoals in het 4G spectrum, stoorde de bouwmarkt coax, terwijl het televisiesignaal bij de Draka Coax9 AD helder en scherp bleef.

Het bedrijf adviseert daarom voor het door het agentschap Telecom gesignaleerde probleem, de Coax9 AD, een kabel met het juiste type afscherming. De elektromagnetische afscherming van kabels vindt plaats via een als vlechtwerk aangebrachte beschermingslaag. De kabels van Draka bestaan echter uit een combinatie van een koper vlechtwerk en geleidende tape. Deze combinatie zorgt voor voldoende geleiding. Stoorsignalen worden hierdoor getransporteerd via de afscherming en het signaal in de kabel is beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Vandaag de dag is de vraag naar betrouwbare en schaalbare glasvezelinfrastructuur van cruciaal belang. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden wij YellowDuct®, het ultieme systeem dat speciaal is ontworpen om te voorzien in al jouw glasvezelkabelbeheerbehoeften.

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Kabelbeheer was en is een uitdaging in veel datacenters. In dit artikel behandelt David Cuthbertson, een bekende cable management-specialist die al meermalen heeft bijgedragen aan bekabelingsstandaarden zoals de nieuwe TIA TR-60, het documenteren van bestaande koper- en glasvezelconnectiviteit, evenals enkele van de uitdagingen die men onderweg kan...

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.