<


Draka: 'Correct afgeschermde kabel voorkomt dat 4G televisiebeelden stoort'

Agentschap Telecom meldde gisteren dat “uitrollen van 4G netwerk kan zorgen voor storing van televisiebeelden”. De frequenties die voor 4G gebruikt worden kunnen dezelfde zijn als bij sommige TV-zenders, legde KabelNL uit. Draka heeft daarom de Coax9 AD ontwikkeld. Deze bekabeling maakt het HD-televisiesignaal ongevoelig voor stoorsignalen.

“Voor de huidige generatie televisietoestellen met internettoegang en met HDTV beeldkwaliteit zijn hoogwaardig afgeschermde coaxkabels nodig,” aldus Aker,“hoogfrequente 4G signalen zitten in het spectrum van sommige HD kanalen en dus storen ze vooral TV’s die zijn aangesloten met laagwaardige afgeschermde coaxkabels.”

Niet nieuw

Draka stelt dat het feit dat 4G-netwerken storingen kunnen veroorzaken op sommige coaxkabels al alnger bekend is. Het bedrijf gaf in september nog een demonstratie op de vakbeurs Elektrotechniek 2013 met twee typen coaxiale kabels: een afgeschermde Draka Coax9 AD en één standaard coax, afkomstig uit een willekeurige bouwmarkt. Bij de juiste frequentie, zoals in het 4G spectrum, stoorde de bouwmarkt coax, terwijl het televisiesignaal bij de Draka Coax9 AD helder en scherp bleef.

Het bedrijf adviseert daarom voor het door het agentschap Telecom gesignaleerde probleem, de Coax9 AD, een kabel met het juiste type afscherming. De elektromagnetische afscherming van kabels vindt plaats via een als vlechtwerk aangebrachte beschermingslaag. De kabels van Draka bestaan echter uit een combinatie van een koper vlechtwerk en geleidende tape. Deze combinatie zorgt voor voldoende geleiding. Stoorsignalen worden hierdoor getransporteerd via de afscherming en het signaal in de kabel is beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit introduceert de 400G CS connector voor 200G/400G applicaties in datacenters. Deze volgende generatie glasvezelconnector helpt de capaciteit van datacenters te optimaliseren voor hoge snelheid toepassingen. Dankzij de compacte vormgeving is Panduit’s 400G CS connector met een hoge dichtheid te installeren en vergroot deze de flexibiliteit en...

Labeling as a Service bespaart geld en voorkomt fouten

Labeling as a Service bespaart geld en voorkomt fouten

Mulder-Hardenberg heeft in samenwerking met Brady een nieuwe dienst gelanceerd: Labeling as a Service. Hierbij neemt Mulder-Hardenberg alles, wat met het labelen van bekabeling te maken heeft, over van het datacenter. Advies plus labelen en het aanleveren van digitale bestanden en dit alles voor een vooraf afgesproken bedrag (fixed fee).

Draka start Haspel Retour Service met technische groothandel

Draka start Haspel Retour Service met technische groothandel

Elk jaar brengen kabelfabrikanten duizenden nieuwe kabelhaspels in omloop, maar slechts een klein deel daarvan komt retour. Dat kan duurzamer, vindt kabelfabrikant Draka. En daarom start zij samen met de technische groothandel (Technische Unie, Rexel en Solar) de Haspel Retour Service. Draka hoopt dat andere kabelfabrikanten volgen.