<


Draka: 'Correct afgeschermde kabel voorkomt dat 4G televisiebeelden stoort'

Agentschap Telecom meldde gisteren dat “uitrollen van 4G netwerk kan zorgen voor storing van televisiebeelden”. De frequenties die voor 4G gebruikt worden kunnen dezelfde zijn als bij sommige TV-zenders, legde KabelNL uit. Draka heeft daarom de Coax9 AD ontwikkeld. Deze bekabeling maakt het HD-televisiesignaal ongevoelig voor stoorsignalen.

“Voor de huidige generatie televisietoestellen met internettoegang en met HDTV beeldkwaliteit zijn hoogwaardig afgeschermde coaxkabels nodig,” aldus Aker,“hoogfrequente 4G signalen zitten in het spectrum van sommige HD kanalen en dus storen ze vooral TV’s die zijn aangesloten met laagwaardige afgeschermde coaxkabels.”

Niet nieuw

Draka stelt dat het feit dat 4G-netwerken storingen kunnen veroorzaken op sommige coaxkabels al alnger bekend is. Het bedrijf gaf in september nog een demonstratie op de vakbeurs Elektrotechniek 2013 met twee typen coaxiale kabels: een afgeschermde Draka Coax9 AD en één standaard coax, afkomstig uit een willekeurige bouwmarkt. Bij de juiste frequentie, zoals in het 4G spectrum, stoorde de bouwmarkt coax, terwijl het televisiesignaal bij de Draka Coax9 AD helder en scherp bleef.

Het bedrijf adviseert daarom voor het door het agentschap Telecom gesignaleerde probleem, de Coax9 AD, een kabel met het juiste type afscherming. De elektromagnetische afscherming van kabels vindt plaats via een als vlechtwerk aangebrachte beschermingslaag. De kabels van Draka bestaan echter uit een combinatie van een koper vlechtwerk en geleidende tape. Deze combinatie zorgt voor voldoende geleiding. Stoorsignalen worden hierdoor getransporteerd via de afscherming en het signaal in de kabel is beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuwe generatie Panduit 10Gig UTP patchkabels

Nieuwe generatie Panduit 10Gig UTP patchkabels

Panduit levert nieuwe generatie categorie 6A UTP patchkabels voor snelle netwerken. De 24 AWG patchkabel behoort tot de compactste in de markt en consolideert vier productfamilies van deze specialist op het gebied van netwerkinfrastructuren. Dankzij een kleinere diameter is de nieuwe patchkabel van Panduit eenvoudiger te installeren in hoge dichtheid...

Casestudy: Verminder het server uptime-risico's met gestandaardiseerde datacenteridentificatie

Casestudy: Verminder het server uptime-risico's met gestandaardiseerde datacenteridentificatie

De uptime-verwachtingen voor datacentra zijn hoog en belangrijke diensten hangen ervan af. Om zo weinig mogelijk risico te lopen dat een verkeerde kabel wordt losgekoppeld, is het belangrijk dat rekken, servers en kabels met gestandaardiseerde, duidelijke en betrouwbare labels worden geïdentificeerd.

Casestudy Brady:  Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Casestudy Brady: Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Brady kan zijn RFID-labels volledig personaliseren zodat ze aan de behoeften van elke klant kunnen voldoen. Het on-metal L-2588-25C UHF RFID-label, met een leesbereik van 3 meter, is geschikt voor het labelen van alle servers en items met vlakke oppervlakken. Het label is voorzien van een isolatielaag om interferentie tussen metalen oppervlakken en...