Districomm BV neemt compleet IT-portfolio over van Vakbladen.com

Districomm600400

Districomm BV, uitgever van onder meer TBM en ITchannelPRO, heeft met Vakbladen.com uit Den Haag overeenstemming bereikt over de overname van haar portfolio IT-bladen, met titels als DatacenterWorks, Infosecurity Magazine en CloudWorks.

Districomm BV, het grootste en belangrijkste platform voor IT- en Telecomprofessionals in het IT-kanaal, biedt dankzij deze overname het meest complete IT-portfolio in de markt, zowel in het IT-kanaal als voor eindgebruikers. De overgenomen platformen richten zich op specialisten en dedicated eindgebruikers in IT en zijn daarmee een waardevolle aanvulling op ITchannelPRO, dat zich op IT- en Telecomprofessionals in het resellerkanaal richt. De overgenomen platformen zijn : DatacenterWorks, Cloudworks, Infosecuritymagazine (Nederland en België), AppWorks en Business & IT. Special interest IT-platformen die stuk voor stuk een sterke verspreiding kennen via de website, nieuwsbrieven, social media en print.

Daarnaast worden onderzoeken en events georganiseerd, waaronder De Nationale CyberSecurity Monitor, de Dutch Data Center Index, UPS Day en het SD-Wan Event & Survey. Samen met haar bestaande titel Telecommagazine.nl bestrijkt Districomm BV nu het volledige IT- en Telecomveld in de Nederlandse markt. Binnen Districomm vallen deze eindgebruikers-platformen onder IT PRO. De activiteiten gericht op het resellerkanaal vallen onder ITchannelPRO. Jos Raaphorst (marketing en sales) en Robbert Hoeffnagel (redactie en events) blijven ook na de overname actief voor de overgenomen platformen.

Unieke positie in IT en Telecom

Joost Heessels, mede-directeur en uitgever van Districomm BV: “We zijn erg blij met deze toevoeging aan ons portfolio. We zijn er in korte tijd in geslaagd een unieke propositie neer te zetten in de markt. Deze overname past bij de groeistrategie die Eric Luteijn en ik hebben voor 2020/2021.” Ook mede-directeur en uitgever Eric Luteijn, is enthousiast over de overname: “We waren al goed bekend met de verschillende segmenten en kennen alle belangrijke spelers in de markt, en dankzij deze overname zijn we nu echt een volwaardig platform voor de IT-professional en een optimale business generator voor de leveranciers en distributeurs in de markt.”

Over Districomm BV

Districomm BV heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot het grootste en belangrijkste platform voor IT- en Telecomprofessionals in het IT-kanaal als aanbieder van relevante media en platforms voor IT en Telecom professionals in het IT-kanaal en specialisten bij eindgebruikers. Met onze merken bereiken we dagelijks ruim 30.000 professionals, via onder andere onze magazines, websites, social mediakanalen en events. Dit op basis van een krachtige channel database die voortdurend wordt verrijkt en een basis biedt voor succesvolle leadgeneratie voor onze klanten. Online marketing is leidend, maar traditionele media als print en events blijven onverminderd onderdeel van succesvolle zichtbaarheid bij de eindgebruiker.

Het merkenportfolio van Districomm bestaat uit ITchannelPRO, TBM, Connexie, Connexie België, Telecom Inspirience Awards, Expeditie ICT en maandelijkse executive Summits voor het resellerkanaal. Voor end-users biedt Districomm media met een scherpe focus als Telecommagazine en nu dus ook DatacenterWorks, Cloudworks, Infosecuritymagazine (Nederland en België), AppWorks en Business & IT.

Daarnaast biedt Districomm vanuit haar unieke kennis van de markt en haar platformen, Marketing as a Service (MaaS) met een specialisme in Telecom en ICT. Met MaaS biedt Districomm haar leveranciers ondersteuning en advies bij hun PR en marketingstrategie. Van contentcreatie tot aan distributie gebruikmakend van de grootste geprofileerde eigen database van het channel.

Lees ook
Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network, de leverancier van glasvezelverbindingen in Noordwest-Europa, neemt NDIX over. De overname geeft Relined en NDIX een stevige basis voor verdere groei van connectiviteitsdiensten binnen de zakelijk markt.

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.