Deerns bouwt nieuw datacenter voor Turkse beurshandel

Deerns heeft voor de beurshandel is het Turkse Istanbul, Borsa Istanbul, een nieuw datacenter ontworpen. Het datacenter opent vandaag zijn deuren. Het datacenter is midden in het hart van de Turkse financiële wereld gebouwd.

Het nieuwe datacenter van Borsa Istanbul is voorzien van maar liefst 1.500 sensoren. Deze sensoren moeten eventuele brand of schokken van een aardbeving kunnen detecteren, zodat maatregelen kunnen worden genomen om de schade te minimaliseren en uitval van het datacenter te voorkomen. De continuïteit in de beschikbaarheid van het datacenter is voor de beurshandel van groot belang.

Sciencefictionfilm

‘Het nieuwe datacenter ziet eruit alsof je in een sciencefictionfilm bent beland, terwijl het bestaande eruit ziet als een normaal IT-centrum van een bank of een groot bedrijf’, aldus voorzitter en CEO van Borsa Istanbul Dr. Ibrahim M. Turhan.

Het datacenter wordt gekoeld met behulp van hybrid-dry coolers, waarvan de implementatie voor Turkije een primeur is. Deze duurzame koeloplossing moet helpen het energieverbruik van het datacenter laag te houden. De PUE bedraagt naar verwachting 1,4.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)