<


De TCO Certified quiz onthult wat we weten over e-waste

TCO Certified 280210

14 oktober is de International E-waste Day – een initiatief gericht op het verminderen van de belasting van het milieu door elektrisch en elektronisch afval en op het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Om educatieve activiteiten en bewustmaking in verband met het initiatief te ondersteunen, heeft TCO Development een e-waste quiz gelanceerd.
 
TCO Development is de organisatie achter TCO Certified – 's werelds meest uitgebreide duurzaamheidscertificering voor IT-producten – die organisaties helpt verantwoorde productkeuzes te maken om het industrie op een duurzame koers te brengen. De uitgebreide criteria bestrijken IT-producten in kantoren en datacenters en stimuleren de sociale en ecologische duurzaamheid gedurende de hele levenscyclus van IT-producten. Hierbij wordt naleving van de criteria onafhankelijk gecontroleerd, zowel vóór als na certificering.
 
Hieronder enkele resultaten van de quiz met bijna 2000 deelnemers!

  • 18% gelooft dat de groeiende hoeveelheid e-waste voornamelijk te wijten is aan het feit dat mensen eindelijk begonnen zijn met recyclen.
  • In feite is de groeiende hoeveelheid e-waste voornamelijk te wijten aan een hoger verbruik van elektronica, de korte levenscyclus van producten en weinig reparatiemogelijkheden.
  • "IT-producten langer in gebruik houden is het allerbelangrijkste dat je voor het milieu kunt doen, zowel op het gebied van e-waste als voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Door bijvoorbeeld de levensduur van een notebook met twee jaar te verlengen, kan de totale uitstoot met wel 30 procent dalen", licht Gabriella Mellstrand verder toe.
  • 95% is zich ervan bewust dat e-waste een risico vormt voor de menselijke gezondheid.
  • E-waste bevat verschillende gevaarlijke stoffen die kunnen weglekken in de natuurlijke omgeving en de volksgezondheid aantasten als ze niet correct worden gerecycled.
  • Iets meer dan de helft van de respondenten antwoordde correct dat de geschatte jaarlijkse waarde van grondstoffen in e-waste 55 miljard euro bedraagt.
  • Afgezien van het risico voor de volksgezondheid en het milieu heeft de huidige omgang met e-waste ook negatieve economische uitwerkingen. Elektronische producten bevatten een aantal schaarse, waardevolle grondstoffen die essentieel zijn om aan onze toekomstige productbehoeften te voldoen.
  • "Wees deel van de oplossing. Houd uw IT-producten zo lang mogelijk in omloop door ze te gebruiken, opnieuw te gebruiken, te repareren of door te verkopen. Als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat het product op verantwoorde wijze wordt gerecycled", stelt Gabriella Mellstrand afsluitend.

 

Test uw kennis – doe de e-waste quiz! Over de International E-waste Day
 
Het doel van de International E-waste Day is om consumenten aan te moedigen hun elektrische en elektronische afval te recyclen. Het initiatief is ontwikkeld door het WEEE Forum, een internationale vereniging voor elektrische en elektronische afvalinzamelings- en terugwinningssystemen, samen met meer dan 100 van zijn leden en externe belanghebbenden.
 

Lees ook
Interxion gaat restwarmte leveren aan Polderwarmte voor bedrijventerreinen in Schiphol-Rijk

Interxion gaat restwarmte leveren aan Polderwarmte voor bedrijventerreinen in Schiphol-Rijk

Interxion: A Digital Realty Company, aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten in Europa, en warmtebedrijf Polderwarmte, gaan samenwerken om restwarmte te leveren aan bedrijventerrein in Schiphol-Rijk. AMS5, een datacenter van Interxion, is gelegen in de zuidelijke punt van Schiphol-Rijk en zal de restwarmte uitkoppelen. Dit is in...

Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance

Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, is een van de hoofdsponsors geworden van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA). Vertiv gaat zijn expertise, wereldwijde reikwijdte in datacentertechnologie inzetten om de SDIA te helpen.

Colt zet in op een netto nul CO2-uitstoot tegen 2030

Colt zet in op een netto nul CO2-uitstoot tegen 2030

De Colt Group, die uit Colt Technology Services en Colt Data Centre Services (DCS) bestaat, maakt vandaag bekend de netto CO2-uitstoot van de wereldwijde activiteiten, tegen 2030 naar nul terug te willen brengen. Dit streven maakt deel uit van Colt’s ambitieuze plan om de transitie naar een uitstootvrije economie te versnellen door het (door)ontwikkelen...