DDA treedt toe tot Stichting DINL

Modern interior of server room in datacenter

Brancheorganisatie Dutch Datacenter Association (DDA) treedt toe tot Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). De brancheorganisatie is als mede-initiatiefnemer al sinds het begin betrokken bij Stichting DINL, maar was bij de lancering zelf nog in oprichting. Eerder dit jaar werd DDA formeel opgericht, waarna de stichting nu ook toetreedt tot de DINL koepel.

DDA is de brancheorganisatie voor Nederlandse datacenters, vertegenwoordigt Nederlandse datacentereigenaren en -beheerders en komt op voor de belangen van deze groep. De organisatie verbindt marktleidende Nederlandse datacenters met elkaar. Hierbij heeft DDA de missie de economische groei en het profileren van datacenters in de samenleving te versterken.

Spreekbuis en aanspreekpunt

DINL is de spreekbuis van en het aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale infrastructuursector. Deze sector vormt het hart en de drijfveer van de Nederlandse economie. Jaarlijks draait de sector een omzet van ongeveer 1,18 miljard euro, waarmee de sector goed is voor 5% van het bruto nationaal product van Nederland. DINL is de samenwerking tussen AMS-IX, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN, SURFnet en DDA.

Stichting DINL brengt marktleidende aanbieders van digitale infrastructuur op de Nederlandse markt met elkaar in verbinding. Daaronder vallen datacenters, de hostingindustrie, internet exchanges, netwerkproviders en verenigingen die een faciliterende rol spelen. DINL wil hiermee de economische groei in Nederland versterken door de online economie op veilige en betrouwbare wijze te faciliteren.

Vitaal onderdeel van de Nederlandse Digitale Infrastructuur

Jan Willem des Tombe, voorzitter van DINL: “We zijn blij dat we de toetreding van DDA nu officieel kunnen aankondigen. De bedrijven die zich in DDA hebben verenigd vormen een vitaal onderdeel van de Nederlandse Digitale Infrastructuur en kunnen als zodanig ook niet ontbreken in DINL. Er was al sprake van constructieve samenwerking en nu kunnen we daar verdere vorm aan geven”.

Stijn Grove, directeur van DDA: “Samenwerken is voor de datacentersector in Nederland van essentieel belang. Als onderdeel van de Nederlandse digitale infrastructuursector zien we uitdagingen op belangrijke thema’s als veiligheid, onderwijs en internationale promotie. Deze thema’s zijn branche overschrijdend en hebben een gezamenlijke aanpak nodig. Met de koepel DINL, waarin de gehele sector is gebundeld, kunnen deze uitdagingen nu worden aangepakt.”

Meer over
Lees ook
Onderzoek ISG: Britse datacenters hebben veel last van stijgende energiekosten en Brexit

Onderzoek ISG: Britse datacenters hebben veel last van stijgende energiekosten en Brexit

Stijgende energiekosten en de aanhoudende gevolgen van het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten, hebben een grote impact gehad op de outsourcingmarkt voor private/hybride cloud-datacenters vin de UK. Dat is een van de conclusies van een nieuw onderzoeksrapport dat is gepubliceerd door Information Services Group (ISG)1

Zweedse startup wil serie souvereign datacenters in Europa bouwen

Zweedse startup wil serie souvereign datacenters in Europa bouwen

Een Zweedse startup die luistert naar de naam Evroc heeft plannen om een serie datacenters in Europa te bouwen die inspelen op de toenemende behoefte aan sovereign cloud- en andere IT-voorzieningen. Hiermee worden datacenters bedoeld die zowel wat betreft technische als IT-infrastructuur Europees zijn, waarbij de data en applicaties gehost worden1

Ook in de VS maakt men zich zorgen over het ‘verrommelen’ van het landschap door datacenters

Ook in de VS maakt men zich zorgen over het ‘verrommelen’ van het landschap door datacenters

Wie denkt dat de problemen die veel mensen hebben met “blokkendozen” in de weilanden van ons land een typisch Nederlands fenomeen is, heeft het mis. Zelfs in een land als de Verenigde Staten waar men het kapitalisme zo’n beetje uitgevonden lijkt te hebben, hebben steeds meer mensen moeite met de komst van kolossale datacenters die het cultuurlands1