DCspine netwerk PoP nu beschikbaar in flagship datacenter Greenhouse Datacenters

Greenhouse

Greenhouse Datacenters, een Nederlandse datacenter ontwikkelaar/operator uit het Westland, heeft de samenwerking met DCspine uitgebreid en maakt bekend dat DCspine’s netwerk Point-of-Presence (PoP) nu tevens beschikbaar is in het flagship datacenter van Greenhouse Datacenters in Naaldwijk. De netwerk PoP maakt het voor colocatie klanten in Greenhouse DC 2 mogelijk om on-demand connecties te maken met meer dan 70 datacenters in Nederland en België, waarvan 30 in de regio Amsterdam.
 
DCspine is het software-defined datacenter interconnectie platform dat ontwikkeld is door Eurofiber Group, aanbieder van telecommunicatie en netwerkinfrastructuur services in Nederland, België en Duitsland. Het software-defined datacenter interconnectie platform werd in oktober 2017 gelanceerd, een innovatie waarin Eurofiber Group miljoenen euro’s heeft geïnvesteerd. Gebruikers hebben via het netwerkplatform de flexibiliteit om connectiviteit voor bijvoorbeeld een dag af te nemen, of ad hoc de netwerkcapaciteit op en af te schalen indien nodig.
 
De beschikbaarheid van de nieuwe netwerk PoP in het flagship datacenter van Greenhouse (Greenhouse DC 2) betreft een uitbreiding van de bestaande samenwerking tussen DCspine en Greenhouse. Vlak na de oprichting van DCspine in 2017 werd al een netwerk PoP geïnstalleerd in een ander datacenter van Greenhouse Datacenters, in Greenhouse DC 1.
 
“DCspine heeft zich sinds de oprichting van het bedrijf in 2017 bewezen als een stabiele en ambitieuze netwerkpartner in de Nederlandse markt, met sinds eind 2019 tevens uitbreiding naar België,” zegt Guido Sip, Chief Commercial Officer van Greenhouse Datacenters. “Er is veel interesse van colocatie klanten voor de on-demand datacenter interconnectie mogelijkheden die DCspine biedt. Klanten kunnen hiermee op laagdrempelige wijze schaalbare connectiviteit realiseren met datacenters door heel Nederland en ook internationaal. De netwerk PoP in Greenhouse DC 2 is daarmee een mooie aanvulling op ons connectiviteitsportfolio. Het biedt klanten veel flexibiliteit en ook uitgebreide mogelijkheden voor het creëren van redundantie.”
 
Datacenters in het Westland
 
“Een sterk netwerkecosysteem is belangrijk voor colocatie datacenters, zeker als het gaat om enterprise klanten en cloud service providers die maximale redundantie en flexibiliteit voor hun IT-infrastructuren willen creëren en kostenefficiëntie willen realiseren,” zegt Jan Michiel Berkel, Directeur van DCspine. “Het is mooi om te zien dat Greenhouse de waarde van DC-spine’s software-defined connectiviteit en functionaliteit onderkent. Greenhouse is bovendien een van de weinige datacenter aanbieders voor huisvesting van IT-infrastructuren in de regio Den Haag/Rotterdam. Terwijl hier veel bedrijvigheid is, ook vanuit internationale enterprises met op deze locatie gevestigde hoofdkantoren.”
 
“Het netwerkecosysteem binnen Greenhouse DC 1 en Greenhouse DC 2 is al zeer uitgebreid,” zegt Guido Sip. “Het past echter bij de Westlandse mentaliteit van onze organisatie om colocatie klanten veel waar voor hun geld te bieden. DCspine voegt enorme netwerkmogelijkheden toe aan de reeds beschikbare connectiviteit in ons flagship datacenter. Door DCspine kunnen we de klanten uit het Westland gemakkelijk koppelen met datacenters door het hele land. Daarnaast is DCspine een snelle en flexibele organisatie waarmee wij pragmatisch kunnen schakelen. Ook dat past bij het Westlandse karakter van Greenhouse. Wij zijn blij dat we DCspine nu in Greenhouse DC 2 kunnen aanbieden.”
 
Voor meer informatie over Greenhouse Datacenters, ga naar: https://www.greenhousedatacenters.nl/ 
Voor meer informatie over DCspine, ga naar: https://www.dcspine.nl/

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.