David Orgaz D’Hollander wordt nieuwe cluster president België-Nederland van Schneider Electric

David Orgaz-Schneider-400px

Schneider Electric, leider op het vlak van de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, organiseert zich wereldwijd in verschillende clusters. In mei 2019 werd de BENE cluster opgericht. Nu komt daarbij de nieuwe positie van cluster president België-Nederland, die vanaf 1 januari 2021 wordt ingevuld door David Orgaz, huidig CEO van Schneider Electric België. De cluster stelt het bedrijf in staat gedeelde strategische uitdagingen nog efficiënter en klantgerichter aan te pakken, én de groei in marktaandeel te versnellen in de belangrijkste segmenten.  

Kennis en expertise 

Sinds 1 oktober 2019 is Orgaz aan de slag als CEO voor België. Daaraan voorafgaand bekleedde hij verschillende prestigieuze, internationale functies voor de Groep, onder meer in China en Singapore. Hij haalde een diploma Elektronica aan de Universiteit van Gent en een MBA aan de INSEAD (Frankrijk). Dit was het lanceerplatform voor een carrière met snel groeiende commerciële verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Uitdagingen voor de toekomst   

David Orgaz ziet een aantal belangrijke uitdagingen voor de toekomst. Schneider Electric wil het gebruik van fossiele brandstoffen drastisch verminderen en voorop gaan in de strijd tegen de klimaatverandering. Het bedrijf pakt daarvoor haar eigen processen aan, maar helpt ook actief de ecologische voetafdruk van haar klanten te verkleinen.  

De nieuwe cluster president België-Nederland ziet ecologie en vooruitgang niet als tegengestelden. Ze kunnen net perfect samen gaan, met digitalisering als drijver. Denk maar aan de rol van het renovatievraagstuk in het halen van de klimaatdoelstellingen, en de rol die Schneider Electric daarin als (digitale) partner kan spelen: 

“In een wereld die almaar complexer en sneller wordt kan geen enkel bedrijf alles alleen oplossen. Daarom wil ik als cluster president ook blijven inzetten op ecosystemen. Het zit in ons DNA om met partners te werken. Het is dan ook ons doel om het bestaande netwerk van partners verder te blijven uitbouwen met startups, met de academische wereld en met technologiepartners. Zo kunnen we onze klanten nog beter begeleiden in hun digitale transformatie naar een intelligentere en groenere toekomst” 

Samenwerkingsmodel 

De nieuwe cluster België-Nederland past perfect in dit samenwerkingsmodel. Het moet toelaten de grote vraagstukken van deze tijd nog efficiënter aan te pakken én de dienstverlening op het terrein nog verder te perfectioneren. 

Meer over
Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam.