Online Expertsessie DatacenterWorks Koeling in het Datacenter

DCW-expertesessie-blanco

DatacenterWorks en Pb7 Research zijn een onderzoek gestart naar de stand van zaken op het gebied van koeling in het datacenter. De resultaten van dit onderzoek zijn het onderwerp van de volgende  Expertsessie op 18 november.

De bevindingen van het onderzoek door DatacenterWorks en Pb7 Research naar de koeling in datacenters worden eerst bekendgemaakt en besproken tijdens de vierde DatacenterWorks Expertsessie van dit jaar. Pas daarna volgt publicatie in de reguliere DatacenterWorks uitgave en een speciaal e-Paper.

Bij het onderzoek komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  1. Er gaat momenteel veel aandacht uit naar technieken als immersion cooling en andere vormen van vloeistofkoeling. Maar er zijn ook nog andere manieren van koelen. Wat is eigenlijk de beste manier om voor een datacenter de optimale koelingsaanpak te kiezen?
  2. Vrije luchtkoeling stond een paar jaar geleden volop in de belangstelling. Is dat nog steeds zo? Of heeft de sector inmiddels ook nadelen van vrije luchtkoeling ontdekt?
  3. Hyperscalers passen steeds vaker AI-achtige technieken toe om de koeling te optimaliseren en kosten in de hand te houden. Hyperscalers beschikken over andere budgetten dan kleinere (enterprise) datacenters, maar het zijn wel vaak de trendsetters. Gaan Nederlandse colocatie en enterprise datacenters daarom op afzienbare termijn ook over op AI?
  4. In de media wordt vaak een relatie gelegd tussen koeling en de milieu-impact van datacenters. Is dat terecht? Heeft de sector met het uitfaseren van vervuilende koudemiddelen niet al hele grote stappen gezet? Wat kan de sector nog meer doen om de milieu-impact van koelinstallaties terug te dringen?
  5. Sinds enige tijd wordt kritisch gekeken naar het waterverbruik van datacenters. Is dat waterverbruik inderdaad zo groot? Doen datacenters voldoende om grip te krijgen op hun waterverbruik? Wat zijn de ervaringen met het terugdringen van chemicaliën om legionella, biofilms en dergelijke tegen te gaan?

Over deze en andere onderwerpen gaat op donderdag 18 november 2021 de DatacenterWorks Expertsessie Koeling.

 

 

Zet de datum in uw agenda!

Aanmelden kan nu al via deze link

 

Interesse om deze sessie te sponsoren?

Bel of mail Jos Raaphorst via +31 6 34 73 54 24 of jos@datacenterworks.nl

 

Expertsessie_DCW_koeling-1

 

 

Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken l1

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.