Datacentersector zet in op omscholing van technisch personeel via brancheopleiding

DDA-nieuw

Mede als gevolg van de Covid-19-crisis is er een toename van het aantal werkzoekenden ontstaan. De brancheopleiding biedt gouden kansen om mensen met de juiste competenties snel weer aan het werk te krijgen en om vraag en aanbod van talent bij elkaar te brengen. In de datacenterbranche is namelijk enorm veel vraag naar technisch personeel.

In drie maanden tijd worden werkzoekenden omgeschoold en aan een nieuwe werkgever gekoppeld. De eerste twee maanden gaan studenten aan de slag met online leermodules, die grotendeels worden verzorgd door kennis- en educatiepartner Schneider Electric, door middel van haar Energy University. Er is speciale aandacht voor beschikbaarheid, redundantie, koeling en energievoorziening. Daarnaast krijgen de studenten coaching en lopen ze de derde maand fulltime stage bij de werkgever. Studenten die het traject succesvol afronden ontvangen een DDA-branchediploma. Er zijn mogelijkheden dat sociale instanties de kosten dekken voor zowel de opleiding als de stage.

Unieke samenwerking

Het Data Center College is ontstaan vanuit een samenwerking tussen DDA, Eduvelopment en het Ministerie van Defensie, die inmiddels is uitgegroeid tot een bredere samenwerking met de datacenterbranche en sociale instanties.

 

(verder lezen op link)

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.