Datacentersector zet in op omscholing van technisch personeel via brancheopleiding

DDA-nieuw

Mede als gevolg van de Covid-19-crisis is er een toename van het aantal werkzoekenden ontstaan. De brancheopleiding biedt gouden kansen om mensen met de juiste competenties snel weer aan het werk te krijgen en om vraag en aanbod van talent bij elkaar te brengen. In de datacenterbranche is namelijk enorm veel vraag naar technisch personeel.

In drie maanden tijd worden werkzoekenden omgeschoold en aan een nieuwe werkgever gekoppeld. De eerste twee maanden gaan studenten aan de slag met online leermodules, die grotendeels worden verzorgd door kennis- en educatiepartner Schneider Electric, door middel van haar Energy University. Er is speciale aandacht voor beschikbaarheid, redundantie, koeling en energievoorziening. Daarnaast krijgen de studenten coaching en lopen ze de derde maand fulltime stage bij de werkgever. Studenten die het traject succesvol afronden ontvangen een DDA-branchediploma. Er zijn mogelijkheden dat sociale instanties de kosten dekken voor zowel de opleiding als de stage.

Unieke samenwerking

Het Data Center College is ontstaan vanuit een samenwerking tussen DDA, Eduvelopment en het Ministerie van Defensie, die inmiddels is uitgegroeid tot een bredere samenwerking met de datacenterbranche en sociale instanties.

 

(verder lezen op link)

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.