Datacentersector zet in op omscholing van technisch personeel via brancheopleiding

DDA-nieuw

Mede als gevolg van de Covid-19-crisis is er een toename van het aantal werkzoekenden ontstaan. De brancheopleiding biedt gouden kansen om mensen met de juiste competenties snel weer aan het werk te krijgen en om vraag en aanbod van talent bij elkaar te brengen. In de datacenterbranche is namelijk enorm veel vraag naar technisch personeel.

In drie maanden tijd worden werkzoekenden omgeschoold en aan een nieuwe werkgever gekoppeld. De eerste twee maanden gaan studenten aan de slag met online leermodules, die grotendeels worden verzorgd door kennis- en educatiepartner Schneider Electric, door middel van haar Energy University. Er is speciale aandacht voor beschikbaarheid, redundantie, koeling en energievoorziening. Daarnaast krijgen de studenten coaching en lopen ze de derde maand fulltime stage bij de werkgever. Studenten die het traject succesvol afronden ontvangen een DDA-branchediploma. Er zijn mogelijkheden dat sociale instanties de kosten dekken voor zowel de opleiding als de stage.

Unieke samenwerking

Het Data Center College is ontstaan vanuit een samenwerking tussen DDA, Eduvelopment en het Ministerie van Defensie, die inmiddels is uitgegroeid tot een bredere samenwerking met de datacenterbranche en sociale instanties.

 

(verder lezen op link)

Lees ook
Nieuwe NEN 4010 beschikbaar

Nieuwe NEN 4010 beschikbaar

Op 13 oktober is de nieuwe NEN 4010:2020 ‘Elektrische installaties voor laagspanning - Eisen voor de algemene Nederlandse installatiepraktijk’ verschenen. Deze norm is gebaseerd op Nederlandse omstandigheden en de algemene Nederlandse installatiepraktijk. De norm staat ook bekend als de betere leesbare versie van NEN 1010

Het vergroenen van datacenters vraagt om meer dan een laag energieverbruik

Het vergroenen van datacenters vraagt om meer dan een laag energieverbruik

Nu discussies over energieverbruik en energie-efficiëntie de ontwikkelingen in de datacenterindustrie steeds meer domineren, legt Alberto Zucchinali van Siemon uit dat het vergroenen van het datacenter om meer vraagt dan enkel een laag energieverbruik.

Juniper Networks helpt NL-ix om enorme groei in internetverkeer op te vangen

Juniper Networks helpt NL-ix om enorme groei in internetverkeer op te vangen

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag bekend dat NL-ix, een van ‘s werelds vijf grootste internet exchanges, oplossingen van Juniper heeft ingezet om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende vraag naar bandbreedte. Resillience, lage latency en voldoende capaciteit zijn belangrijk aandachtgebieden...