Datacenter van Ford sluit tijdelijk zijn deuren door brand

datacenter2

Het datacenter op het hoofdkantoor van autofabrikant Ford heeft enige tijd zijn deuren moeten sluiten na een brand. De brand ontstond in de kelder van het kantoor in Dearborn, Michigan in de Verenigde Staten, waarna 1.500 werknemers moesten worden geëvacueerd.

Dit meldt Ford in een verklaring over het incident. De brand brak uit in een onderstation in de kelder van het hoofdkantoor van Ford. Door de brand werd de energievoorziening naar hoofdkantoor en aangrenzende kantoorpanden onderbroken, waardoor ook het datacenter zonder stroom kwam te zitten. Dit datacenter wordt onder andere gebruikt door Ford dealers om verkoopcijfers te rapporteren.

Om de impact van dit soort problemen te minimaliseren kan Ford overschakelen op andere datacenters. Dit proces neemt echter enige tijd in beslag. Door de storing kon korte tijd dan ook geen informatie van Ford dealers worden ondervangen.

Meer over
Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.