Datacenter Innovations Day 2019 in teken van duurzaamheid en efficiency

De Galgenwaard

Het zijn spannende tijden in de wereld van het datacenter! Nog nooit gingen de technologische ontwikkelingen zo snel. Met name open source-hardware en open source-software spelen hierbij een hoofdrol. Maar natuurlijk ook artificial intelligence, Green IT en nog veel meer.
Daarom organiseert DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks en Infosecurity Magazine op donderdag 19 september de Datacenter Innovations Day 2019.

Hightech oplossingen

Het programma van deze dag staat bol van sprekers en lezingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van open source-hardware, connectiviteit, cloud services, circulariteit, open source-software, Green IT, AI en machine learning, nieuwe koelconcepten, DCIM, datacenter management en nog veel meer.
Gelijktijdig met Datacenter Innovations Day zullen ook de events Maintaining the Engineer (Automatie|PMA) en Cobotica (Vision + Robotics) plaatsvinden bij Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Programma

Een van de sprekers tijdens DID2019 is Linda Kester. Zij is Research Affiliate bij het KIN Centre for Digital Innovation. Haar expertise ligt in de strategische besluitvorming van portfolio’s. Ze heeft wetenschappelijke modellen ontwikkeld om vast te stellen welke interne mechanismen de organisatie in staat stellen of verhinderen om uitvoering te geven aan hun strategische beslissingen in het licht van technologische ontwikkelingen en digitalisering. Kortom, ze biedt organisaties inzicht in hoe ze moeten reageren op een onzekere toekomst, terwijl ze de bedrijfsvoering van vandaag succesvol beheren.

Ook verzorgen Marjolein Bot - Challenge Lead Energie Amsterdam Economic Board - en professor Ton Back van de Technische Universiteit Eindhoven een presentatie. Kunnen we in de datacenterindustrie innovatie stimuleren door duurzaamheidseisen almaar verder op te schroeven? Marjolein Bot lanceert een nieuw initiatief om - samen met partners - tot forse energiebesparing door innovatie in de datacenterindustrie te komen. Prof. Ton Backx zal ingaan op fotonica - een technologische innovatie die essentieel is voor het bouwen van de toekomstige generaties datacenters.

John Laban van Open Compute Project praat ons bij over de vele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van open source hardware voor datacenters.

Richard Boogaard van SmartDC zal spreken over de technische uitdagingen van het hosten van online games zodat de ‘responsiveness’, snelheid en beschikbaarheid helemaal passen bij de game-ervaring die gamers en de ontwikkelaar van de game willen. Richard zal op Datacenter Innovations Day ingaan op de extreem hoge eisen die game hosting aan een datacenter stelt.

Jack Chou en Darren Cater van Delta Electronics gaan dieper in op de mogelijkheden van IoT voor het datacenter.

Bart Nieuwenhuis van Vertiv is al meer dan 15 jaar actief in de datacenter-industrie bij diverse organisaties, in verschillende sales en marketing rollen. Op basis van deze ervaring en een brede interesse in zowel techniek als organisaties kijkt hij graag vooruit naar de toekomst van het datacenter. Vertiv heeft in een groots opgezet ‘voice of the industry’ enquête een aantal datacenter-trends geïdentificeerd die nader worden toegelicht.

Meer weten of aanmelden?

Ga naar https://did.datacenterworks.nl