Datacenter.com wint EU-prijs voor innovatief energiezuinig datacenter  

logo_coc_color_1

Datacenter.com heeft de jaarlijkse prijs van het Joint Research Center van de Europese Commissie ontvangen voor de beste energiezuinige toepassingen en innovatie in zijn datacenter AMS1 in Amsterdam. De prijs is tijdens de prestigieuze ceremonie van Datacloud Europe Awards in Monaco overhandigd aan CEO Jochem Steman van Datacenter.com. 

Het Joint Research Center houdt toezicht op de gedragscode Code of Conduct on Data Centre Energy Efficiency die de Europese Commissie heeft opgezet als reactie op het groeiend energieverbruik in datacenters en de gevolgen hiervan vooronder andere het milieu en de energievoorziening. De gedragscode wil eigenaren en gebruikers van datacenters hierover informeren en hen stimuleren dit verbruik op een kosteneffectieve manier te verlagen zonder de bedrijfskritische functie van datacenters te belemmeren.

Op de juiste weg

Het Nederlandse bedrijf Datacenter.com is door het Joint Research Center beloond voor de beste toepassingen en innovatie op het gebied van energie-efficiëntie in datacenter AMS1 in Amsterdam. Datacenter.com is een internationale carrieronafhankelijke aanbieder van datacenter-as-a-service diensten en hanteert een indirect model met een speciale focus op het resellerkanaal.

CEO Jochem Steman van Datacenter.com is vereerd met de erkenning van de Europese Commissie. “Deze prijs is een welkom bewijs dat we op de juiste weg zijn om de climate footprint van onze organisatie zo efficiënt mogelijk te verminderen. Voor Datacenter.com is dit een belangrijke doelstelling en commitment. Het is meer dan een loze kreet”, aldus Steman. “We gebruiken modulaire componenten met een adaptieve bediening en ook controleren en meten we constant de energie-efficiëntie (PUE) van ons datacenter. Het verbeteren van onze datacenteractiviteiten is noodzakelijk om echte duurzaamheid en operationele kwaliteit te bereiken.”

Bekroond datacenter

Datacenter.com streeft voortdurend naar leiderschap op het gebied van energiezuinige datacenters en gebruikt hiervoor uniforme processen, slimme gebruik van stroomvoorzieningen en luchtkoeling in de datacentervoorzieningen. Het bekroonde datacenter AMS is in 2017 geopend en is ontworpen voor het leveren van colocatiediensten aan de financiële sector, media, cloud providers, telcom operators en serviceproviders. Deze locatie is het meest energiezuinige datacenter in Amsterdam en biedt 5.000 vierkante meter ruimte voor IT-apparatuur van klanten. Gelegen in Amsterdam Zuidoost, een van Europa’s meest netwerkrijke locaties, heeft dit datacenter een bereik van 50 milliseconden tot 80 procent van Europa. Datacenter.com heeft onlangs aangekondigd de locatie AMS1 te gaan uitbreiden.

Over de EU-gedragscode energiezuinige datacenters

De Code of Conduct on Data Centre Energy Efficiency is een vrijwillige gedragscode die de Europese Commissie heeft opgezet als reactie op het toenemende energieverbruik in datacenters en de gevolgen hiervan voor het milieu, de economie en de energievoorziening. De gedragscode is bedoeld om eigenaren en gebruikers van datacenters te informeren over het energieverbruik in datacenters en wil hen stimuleren dit op een kosteneffectieve manier te verlagen zonder de bedrijfskritische functie van datacenters te belemmeren. De Commissie wil dit bereiken door inzicht te geven in het energieverbruik in datacenters, het bewustzijn hierover te vergroten en te adviseren over goede energiezuinige voorbeelden en doelstellingen.