Datacenter.com ontsluit Amsterdams datacenter met glasvezelringen Relined

2017 05 02 PHOTO Datacenter.com AMS1

Datacenter.com, een leverancier van datacenter services, maakt bekend in samenwerking met Relined Fiber Network meerdere dedicated glasvezelringen te hebben aangelegd om zijn nieuwe datacenter (Datacenter.com AMS1) in Amsterdam Zuidoost te ontsluiten. Het bedrijf wil op termijn wereldwijd in een selectief aantal markten grootschalige colocatiedatacenters te ontwikkelen en beheren.

Het binnenkort te openen ‘flagship’ datacenter van Datacenter.com is dankzij de glasvezelringen in één keer verbonden met vrijwel alle datacenters in de regio Amsterdam. Relined Fiber Network is de eerste netwerk provider die een Point-of-Presence (PoP) in Datacenter.com AMS1 krijgt en glasvezelverbindingen voor het nieuwe datacenter verzorgt.

Eerste datacenter in Amsterdam Zuidoost

Datacenter.com is opgericht door enkele veteranen uit de hosting industrie, aangevuld met investeerders. Onlangs is bekendgemaakt dat het eerste datacenter van het bedrijf ontwikkeld wordt in het zakendistrict van Amsterdam Zuidoost. Het datacenter heeft een totale vloeroppervlakte van 10.900 m2 en is modulair ingericht, wat flexibiliteit en schaalbaarheid biedt.

Een hoge energie-efficiëntie staat centraal in het ontwerp voor het AMS1 datacenter. Het gebruik van indirect adiabatische koeling, gecombineerd met innovatieve warmtewisseling technologie en hot aisle containment, resulteert in een gecalculeerde pPUE van 1,04. De modulariteit en daarmee flexibiliteit/schaalbaarheid van de gebruikte stroom- en koelingtechnologieën sluit aan bij de dynamische behoeften van een brede groep gebruikers, variërend van startups tot enterprises met schaalgrootte.

Connectiviteitsopties met hoge redundantie

De Point-of-Presence (PoP) van Relined Fiber Network in AMS1 levert Datacenter.com een uitgebreid netwerk met meerdere glasvezelringen in de Amsterdamse metropool. De twee Meet Me Rooms (MMR’s) in AMS1 maken het voor klanten mogelijk om uitgebreide connectiviteitsopties te realiseren met een hoge redundantie.

“Wij werken zowel met de grootste carriers ter wereld als met lokale netwerk aanbieders met een sterk regionaal bereik,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Relined is de eerste carrier die een PoP opent in AMS1, waarmee het nieuwe datacenter in een keer verbonden is met alle andere datacenters in de metropool Amsterdam en de rest van Nederland. Relined is als aanbieder van glasvezel infrastructuur in geheel Nederland een ideale netwerk partner om mee van start te gaan en ons nieuwe datacenter met alle andere datacenters in de Amsterdamse regio te verbinden.”

Cloud Services Providers

Datacenter.com AMS1 zal binnenkort nieuwe carriers toevoegen aan zijn mix van connectiviteitsproviders die on-site beschikbaar zijn. “Uitgebreide mogelijkheden voor carrier-neutrale connectiviteit zijn een voorwaarde voor het realiseren van flexibele, kostenefficiënte en betrouwbare IT infrastructuren in onze colocatie omgevingen”, zegt Steman. “Datacenter.com klanten kunnen van ons echter nog wat extra’s verwachten, omdat wij als colocatie aanbieder behoorlijk ambitieus zijn en het plan hebben om dingen anders te doen dan gangbaar binnen de datacenter industrie.”

Een belangrijke feature van Datacenter.com AMS1 is bijvoorbeeld de grootte van de datacenter racks. Veel datacenters hebben hun infrastructuur gestandaardiseerd op 48U formaat racks. Datacenter.com niet, zij hebben besloten om AMS1 uit te rusten met afgesloten racks die een hoogte hebben van 54U.

Zeer schaalbare stroominfrastructuur

“Onze stroominfrastructuur is zeer schaalbaar, het begint bij 5kW en kan naadloos worden geüpgrade naar 25kW,” zegt Steman. “De stroomvoorziening sluit hiermee feilloos aan bij het gebruik van 54U racks en de eisen die vanuit deze racks aan de stroomvoorziening worden gesteld. Vooral voor cloud services providers en enterprises met veeleisende applicaties is dit interessant. Het biedt hen de mogelijkheid om hun operationele efficiëntie en kostenefficiëntie te maximaliseren terwijl het inspeelt op de dynamische behoeften binnen cloud computing en de business van enterprises.”

Nog een feature die volledig anders is dan wat men gewend is in de datacenter industrie, is de manier waarop Datacenter.com zichzelf presenteert. “Wij hebben meer dan 500.000 dollar betaald om één van de meest in het oog springende en meest waardevolle domeinnamen ter wereld te mogen gebruiken,” zegt Steman. “Maar daar houdt het niet mee op. Wij hebben daarnaast besloten om onze merknaam prominent en vrij groot op de buitenmuur van het gebouw aan te brengen.”

Fort Knox

“Wij beseffen dat het binnen de datacenterindustrie gebruikelijk is om dingen low-profile te houden omwille van security,” zegt Steman. “Iedereen weet echter waar het Witte Huis te vinden is en ook Kensington Palace. Waarom zouden wij onze datacenter gebouwen dan niet prominent zichtbaar maken? Datacenter.com AMS1 is als Fort Knox, het is zelfs beter beveiligd dan welk paleis in de wereld dan ook. Het is bovendien goed voor onze marketing. En niet zonder succes, moet ik bekennen, want de eerste fase van AMS1 is al bijna uitverkocht. Een snelle, gecontroleerde groei van de Datacenter.com organisatie zal ervoor zorgen dat klanten voordeel krijgen bij schaalgrootte en dat zij hun internationale colocatie behoeften kunnen invullen.”

Meer over
Lees ook
Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

WorldStream, een snelgroeiende leverancier van security-gedreven hosting services waaronder dedicated servers en colocatie alsmede wereldwijde connectiviteit en DDoS-protectie via een eigen global netwerk met 10Tbps aan beschikbare bandbreedte, kondigt de 2e fase uitbreiding aan van zijn ‘flagship’ datacenter in Naaldwijk. De aankondiging van de 2e...

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT Communications Corporation breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. Meer dan 250 gasten waaronder klanten,...

Datacenter in IJsland biedt ultieme voorwaarden voor IT-infrastructuur

Datacenter in IJsland biedt ultieme voorwaarden voor IT-infrastructuur

ICTroom bouwt het eerste grootschalige datacenter van Reykjavik voor RKF De coalitie van Opin Kerfi, Fjarskipti hf, KORPUTORG en RB (RKF) heeft bekend gemaakt dat de pan-Europese datacenter specialist ICTroom Company is gecontracteerd voor de bouw van het eerste grootschalige datacenter van Reykjavík. ICTroom zal hiervoor nauw samenwerken met lokale...