Datacenter Almere failliet

DC Almere

Omroep Flevoland meldde afgelopen donderdag dat Datacenter Almere op dinsdag 25 oktober failliet is verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Bij het faillissement zijn ook ICT Campus Almere en NL Datastore betrokken.

Het komt zelden voor in Nederland dat er datacenters failliet gaan. Tot zover bekend is dit het derde geval sinds het begin van de eeuw. Datahouse had daarmee indertijd de primeur. Daar leidde het omvallen van de vestiging in België tot onrust onder de klanten en leveranciers in Nederland. Die haalden vervolgens de spullen halsoverkop weg, waardoor de business in een klap verdampte.

Het andere datacenter dat failliet ging was DC Den Helder. Dat ging nog voor de oplevering in 2013 op zwart. Naar het schijnt heeft dat gebouw jaren leeggestaan en is het pas sinds begin dit jaar, onder een andere naam, als colo datacenter actief.

Datacenter Almere was eveneens een andere naam voor een reeds bestaand gebouw. De eerste naam die op de gevel prijkte was van Vancis. Dat is in 2017 overgenomen door Interxion, dat zelf ook weer door Digital Realy is gekocht. Welke naambord er nu op het pand komt te staan is nog onbekend. De ligging is zal zeker geen belemmering mogen zijn om de bestemming intact te houden.

Meer over
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.