Cyxtera breidt uit in Europa met nieuwe faciliteit in Amsterdam en uitgebreide beschikbaarheid van CXD-platforms

Cyxtera400300

Cyxtera Technologies, het bedrijf voor veilige infrastructuur, heeft de opening van zijn nieuwste Europese datacenter in Amsterdam aangekondigd. Cyxtera's nieuwste faciliteit in Amsterdam (AMS1) biedt een beveiligd infrastructuurplatform van wereldklasse om klanten te helpen in het snel evoluerende regelgevingslandschap. Daarnaast breidt het bedrijf zijn CXD on-demand datacenterplatform uit naar Frankfurt en Amsterdam.

AMS1 Polanen Park

De nieuwe vestiging in Amsterdam vergroot de wereldwijde voetafdruk van het bedrijf tot 269.000 vierkante meter en 248 megawatt. De faciliteit is geselecteerd in samenwerking met CyrusOne, een vastgoedinvesteringsfonds (REIT). Cyxtera huurt 29.000 vierkante meter technische ruimte en 3 megawatt stroom op AMS1, een datacentercampus in Polanen Park. Nederland is een van de meest connected landen en een van de meest geavanceerde datacentermarkten in Europa. Amsterdam is verder de thuisbasis van AMS-IX, 's werelds grootste internetknooppunt.

"Met de lancering van ons datacenter in Amsterdam blijven we voldoen aan de vraag van onze klanten", zegt Alex Pearson, Senior Vice President International Sales bij Cyxtera. "Dit is een belangrijke uitbreiding van onze Europese voetafdruk. De nieuwe faciliteit is vooral belangrijk voor bedrijven in de financiële, productie- en technologiesectoren die vaak colocatieruimte nodig hebben in deze markt."

"AMS1 is een speciaal gebouwde colocatie datacentercampus in aanbouw in Polanen Park. Het biedt een totaal vermogen van 72 megawatt  aan cloudproviders, systeemintegratoren en multinationals", aldus Tesh Durvasula, Europees President bij CyrusOne. “CyrusOne biedt op maat gemaakte, veilige datacenteroplossingen om de bedrijfskosten te verlagen en ongeëvenaarde beveiliging en controle te bieden. Cyxtera komt tegemoet aan de vraag in de regio naar meer datacentermogelijkheden, waardoor klanten de betrouwbaarheid, veiligheid en connectiviteit krijgen die nodig is om bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. We zijn verheugd om met hen samen te werken om de hele markt te bedienen. "

on-demand datacenterplatform CXD

Cyxtera kondigde ook aan dat klanten binnenkort kunnen profiteren van CXD, het on-demand datacenterplatform van het bedrijf, in zowel Amsterdam als Frankfurt in het eerste kwartaal van 2020. CXD is een intelligent, software programmeerbaar platform waarmee klanten gemakkelijk interconnectie- en infrastructuurdiensten kunnen implementeren en configureren. Zo zijn snelle uitbreidingen van bestaande colocatie-omgevingen en een snellere time-to-market op nieuwe locaties mogelijk. Bedrijven die CXD gebruiken, geleverd via een API of webportaal, kunnen in minder dan een dag eenvoudig services aanschaffen, implementeren en configureren. De tijd en kosten die doorgaans gepaard gaan met specifieke infrastructuurinitiatieven worden zo aanzienlijk verminderd.

"Organisaties willen de controle en beveiliging die een specifieke infrastructuur biedt met de snelheid en flexibiliteit van de cloud", zegt Randy Rowland, President Data Center Services bij Cyxtera. "CXD's on-demand infrastructuur voldoet aan de eisen van cloud-first-initiatieven, maar met volledige controle over de omgeving. Dit is vooral belangrijk voor het hele Europese continent, aangezien bedrijven zich voorbereiden op problemen met de locatie van gegevens in verband met Brexit."

Meer over
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.