CyrusOne sluit strategisch partnerschap voor ontwikkeling hyperscale datacenters in Nederland

CyrusOne, een wereldwijd datacenter (REIT), gaat een samenwerking aan met Agriport A7 voor de ontwikkeling van hyperscale datacenters in Middenmeer.

CyrusOne Binnen de overeenkomst heeft CyrusOne, al naar gelang de vraag, de mogelijkheid om tot 33 hectare grond te kopen voor een 270 MW datacenter campus. De grond maakt deel uit van Agriport A7, een 1000 hectare grote campus 40 kilometer ten noorden van Amsterdam. Dit terrein biedt toegang tot de stroomvoorziening die nodig is om de datacenters te realiseren. Agriport A7 heeft nu al twee belangrijke hyperscale projecten.

"We zijn blij dat we deze strategische samenwerking met het Agriport-team kunnen aankondigen. We kunnen nu het grootste datacenter campus in Europa ontwikkelen voor onze hyperscale klanten. Dit unieke datacenter sluit aan op belangen van meerdere partijen en biedt CyrusOne de mogelijkheid om op maat gemaakte ontwikkelingsprojecten te realiseren, op een kostenefficiënte manier", zegt Gary Wojtaszek, president en CEO van CyrusOne. "We willen dit model elders ter wereld uitrollen en spreken nu al met andere potentiële partners."

"Onze campus, met een lage latency voor de AMS-IX, heeft toegang tot een aanzienlijk netwerk van dark fiber en meer dan 600 MW voornamelijk groene stroom. Aangezien wij al onderdak bieden aan twee van 's werelds grootste hypersale bedrijven, verwachten we dat onze samenwerking met CyrusOne nieuwe spelers zullen aantrekken. Bovendien kunnen we Agriport A7 neerzetten als beste locatie voor grootschalige datacenters in Nederland ", zegt Anton Hiemstra, CEO van Agriport A7.

Meer over
Lees ook
Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Digital Realty en investeringsmaatschappij Blackstone hebben een gezamenlijke onderneming aangekondigd die vier hyperscale datacentercampussen in drie metropolen verspreid over Europa en Noord-Amerika gaat opzetten. De ontwikkeling vertegenwoordigt een totale investering van ongeveer 7 miljard dollar en is gericht op het leveren van ongeveer 500 m1

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

De vereniging NLconnect groeit naar 85 leden en versterkt daarmee haar positie als het samenwerkingsplatform van de breedbandketen.

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1