Climaveneta voorziet Russische datacenter van vrije koeling

In het Russische Yaroslavl heeft in december een nieuw datacenter haar deuren geopend. Het datacenter maakt voor 8 maanden per jaar gebruik van vrije koeling. In de overige maanden wordt gebruik gemaakt van condensorloze koelsystemen.

Het gaat om een datacenter van 30.000 vierkante meter op een stuk grond van 7 hectare. De locatie is door het Uptime Institute geclassificeerd als een Tier 3 datacenter. Het datacenter is door het Italiaanse Climaveneta voorzien van koeling. Hierbij is gekozen voor een systeem op basis van vrije koeling.

climaveneta-yaroslavl3

Vrije koeling

Door het ontwerp van het datacenter wordt wind automatisch het datacenter ingeblazen, waarna deze in speciale mixkamers wordt opgevangen. Vanuit deze kamers wordt de koude lucht naar het belangrijkste luchtkanaal geleid om de apparatuur in het datacenter te koelen. De opgewarmde lucht wordt vervolgens weer in de buitenlucht uitgeblazen.

Yaroslavl kent relatief milde zomers. Het datacenter kan hierdoor gedurende 8 maanden per jaar gebruik maken van vrije koeling. Voor de overige 4 maanden is een secundair koelsysteem geïmplementeerd op basis van drie FOCS-ME 9604 condensorloze chillers van Climaveneta. Deze treden automatisch in werking indien de buitentemperatuur te hoog oploopt.

climaveneta-yaroslavl2
Dossiers
Lees ook
Vraag en aanbod in datacentermarkt blijven sterk groeien

Vraag en aanbod in datacentermarkt blijven sterk groeien

Uit het meest recente Capaciteitstrends Onderzoek van Uptime Institute blijkt dat de totale datacentercapaciteit, zowel van enterprise faciliteiten als colocatie-aanbieders, blijft toenemen. Opmerkelijk is dat Enterprise-organisatie aangeven dat zij bijna eenderde van hun workloads terug halen naar hun eigen enteroprise-datacenter.

InfraRed Capital Partners lanceert onder de naam Nexspace nieuw Europees datacenterbedrijf

InfraRed Capital Partners lanceert onder de naam Nexspace nieuw Europees datacenterbedrijf

Investeringsfirma InfraRed Capital Partners heeft Nexspace geïntroduceerd. Dit nieuwe datacenterbedrijf is opgericht in samenwerking met niet nader genoemde lokale partners en richt zich op regionale steden en gemeenten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, ook wel bekend als de DACH-regio.

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een nieuw keurmerk, BORG-A, ontwikkeld, gericht op de beveiliging van panden met een hoog risico. Ook datacenters vallen volgens het CCV in deze categorie. Dit certificatieschema is het resultaat van uitgebreide pilots en praktijkproeven bij beveiligingsbedrijven en is nu klaar voo1