CIO's hebben moeite hun datacenterstrategie te formuleren

Europese CIO's hebben meer moeite met het formuleren van een strategie voor hun datacenter dan 12 maanden geleden. De planning van het aanleveren van strategische en tactische informatie blijkt daarnaast langer in beslag te nemen. Ook geven Europese CIO's aan onzeker te zijn over de gegevenscapaciteit van hun datacenter.

Dit blijkt uit onderzoek van Colt onder 503 managers uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 62 procent van de CIO's die geconfronteerd worden met veranderingen in de planningscycli

merken dat deze cycli langer worden. Dit percentage ligt in Nederland zelfs op 76 procent. Slechts 38 procent

coltlogo van de Europese besluitvormers geeft aan dat de planningscycli juist korter worden.

Fouten in capaciteitsplanning

63 procent van de Europese managers erkent dat er de afgelopen 12 tot 24 maanden fouten zijn gemaakt op het gebied van capaciteitsplanning. Dit percentage ligt in Nederland met 56 procent iets lager. "Bedrijven in alle delen van Europa merken dat de opkomst van nieuwe technologieën ingrijpende gevolgen heeft voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Wereldwijde macrotrends zoals sociale interactie, mobiliteit, cloud computing en informatie (Big Data )vormen speerpunten voor veel snel groeiende organisaties", legt Matthew Gingell, directeur van Colt Data Centre Services, uit. "Het datacenter zou centraal moeten staan bij iedere technologie-gedreven organisatie. Zorgwekkend genoeg zien we echter dat de zakelijke besluitvorming rond het datacenter trager wordt in een tijd waarin snelheid en efficiëntie cruciale succesfactoren zijn."

Colt signaleert vier verstorende factoren voor datacenters, die het bedrijf ook wel 'Four Forces of Data Centre Disruption' noemt. Deze factoren hebben een negatieve impact op de snelheid waarmee datacenterbeheerders ondersteuning kunnen bieden voor de bedrijfsbehoeften en het vermogen van organisaties om belangrijke zaken en ICT-vraagstukken op prioriteit in te delen. Het gaat om de volgens vier factoren:

  • Bedrijfstransformatie
  • Locatie en decentralisatie van data
  • Energiebeheer
  • Risicobeheer en compliance

Gevolgen

Deze vier factoren maken het volgens Colt voor bedrijven moeilijker om efficiënt te plannen en doelmatig te plannen. Hierdoor ontstaan vertragingen en wordt de capaciteitsvraag verkeerd ingeschat.

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.