<


Cellnex rondt de integratie 3.150 T-Mobile sites in Nederland af

Cellnex Techtenna500500

Cellnex en Deutsche Telekom hebben een overeenkomst gesloten waarbij Cellnex Netherlands de 3.150 telecommunicatietorens en -sites van T-Mobile Infra BV in Nederland zal integreren. Na groen licht van de Nederlandse mededingingsautoriteit zal Cellnex nu in totaal 4.314 sites in Nederland exploiteren,  waardoor het een belangrijke onafhankelijke telecominfrastructuurexploitant in Nederland wordt.

Cellnex en T-Mobile Netherlands BV hebben ook een langetermijn-leveringscontract van 15 jaar ondertekend, dat automatisch kan worden verlengd voor periodes van 10 jaar. De overeenkomst omvat ook de uitrol van 180 nieuwe sites.

Het DIV-fonds

Deutsche Telekom brengt de activa van T-Mobile Infra BV (3.150 locaties) met een hypotheek van € 250 miljoen in bij Cellnex Nederland via het nieuw opgerichte DIV-fonds ("Digital Infrastructure Vehicle II SCSp"). Dit fonds zal een belang van 38% in Cellnex Netherlands aanhouden..

Als onderdeel van de transactie heeft Cellnex € 200 miljoen toegezegd aan het fonds (DIV), naast een kapitaaltoezegging van ongeveer € 400 miljoen door Deutsche Telekom in de vorm van een inbreng van activa. Het fonds, dat onafhankelijk wordt beheerd, zal naar verwachting zoeken naar passende investeringen in Europese digitale infrastructuuractiva zoals glasvezel, torens en datacenters.

De investering in Cellnex Nederland is gericht op het creëren van waarde door groei als gevolg van de invoering van 5G en door het realiseren van synergieën als gevolg van de fusie.Tenslotte hebben Cellnex en DIV hebben een zogenoemde dealflow-overeenkomst getekend waarbij Cellnex en DIV kunnen samenwerken aan toekomstige transacties in de Europese torensector.

Cellnex in Nederland

De aanwezigheid van Cellnex in Nederland dateert van 2016, toen het de eerste overnames van Protelindo en Shere (725 opstelpunten) afrondde. In 2017 nam Cellnex Alticom over (30 zeer hoge telecom- & datatorens met 'edge datacenters'), waarna de Cellnex Nederland-organisatie haar portfolio van opstelpunten verder heeft uitgebreid tot het huidige totaal van 4.314 telecommunicatiesites en -torens, inclusief geplande roll-outs.

 

Meer over
Lees ook
Rittal informeert over Energie Investeringsaftrek mogelijkheden in 2022

Rittal informeert over Energie Investeringsaftrek mogelijkheden in 2022

Tijdens de DatacenterWorks Expertsessie over NextGenCooling is door sprekers en deelnemers gewezen op de EIA. Met deze regeling voor Energie Investeringsaftrek maakt de rijksoverheid het nog aantrekkelijker werk te maken van energiebesparing. Rittal wijst de relaties al jaren op het bestaan van deze regeling. Er zijn in het verleden ook meerdere bijeenkomsten...

Dublin en Frankfurt op slot voor nieuwe datacenters

Dublin en Frankfurt op slot voor nieuwe datacenters

Het jaar 2022 begint slecht voor investeerders en exploitanten van datacenters in de regio’s Dublin en Frankfurt. De eerste regio gaat op slot voor nieuwbouw. In de tweede regio is de maatschappelijke en politieke druk verder toegenomen. Een bouwstop zal ook daar onafwendbaar zijn.

TTM Energi AB uit Zweden vestigt zijn Benelux onderneming in Steenwijkerland

TTM Energi AB uit Zweden vestigt zijn Benelux onderneming in Steenwijkerland

Het in 1969 gestarte TTM Energi AB, Zweedse marktleider in HVAC energie producten start per januari zijn Benelux vestiging in Steenwijkerland. TTM Benelux B.V. is een samenwerking van het Zweedse moederbedrijf, Joost en Erik Monninkhof. Joost Monninkhof neemt de dagelijkse leiding van TTM Benelux B.V. op zich. Erik Monninkhof, oprichter en CEO van...