Casestudy Brady: Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Brady-RFID-webinar-NL

 

Een wereldwijd ICT-bedrijf wou de manier waarop hun servers werden getraceerd en beheerd automatiseren. Met duizenden waardevolle ICT-items bleek de mogelijkheid om foutloos en in real-time te rapporteren over de locatie van deze items essentieel voor zowel commercieel succes als de naleving van de regelgeving. Daarnaast was het bedrijf op zoek naar manieren om de snelheid en nauwkeurigheid van interventies bij kabelonderhoud te verbeteren. Lees hoe Brady de klant ondersteunde om deze uitdaging op te lossen met geautomatiseerde, real-time datacenter asset tracking, mogelijk gemaakt door batterijloze, gepersonaliseerde RFID labels.

Oplossing: Gepersonaliseerde on-metal UHF RFID- en NFC-labels

  Brady RFOD label

Gepersonaliseerde, passieve RFID-labels op alle items, in combinatie met vaste scanners bij alle uitgangen van het datacenter, zorgen voor nauwkeurige, real-time tracering.

Dankzij gebruiksklare printers op een centrale locatie kan het bedrijf nieuwe items onmiddellijk van betrouwbare, aangepaste RFID-labels voorzien om met één druk op de knop een volledig overzicht te behouden.


Brady kan zijn RFID-labels volledig personaliseren zodat ze aan de behoeften van elke klant kunnen voldoen. Het on-metal L-2588-25C UHF RFID-label, met een leesbereik van 3 meter, is geschikt voor het labelen van alle servers en items met vlakke oppervlakken. Het label is voorzien van een isolatielaag om interferentie tussen metalen oppervlakken en de RFID-antenne te voorkomen. Het label is gemaakt van een betrouwbaar polyester dat blijft kleven en leesbaar blijft in datacenter-omgevingen.

Bij alle uitgangen en ingangen werden scanners geplaatst om de bewegingen van de servers vanaf een centrale plaats te kunnen volgen. Geregistreerde gegevens worden automatisch toegevoegd aan of verwijderd uit de inventarislijsten van de datacenters. De UHF RFID-labels worden ter plaatse geprint en gecodeerd met behulp van gespecialiseerde UHF RFID-printers. Deze stellen het ICT-bedrijf in staat elk RFIDlabel te voorzien van een uniek nummer voor geautomatiseerde, nauwkeurige tracering van alle gelabelde items.

Een gepersonaliseerd HF RFID- of NFC-vlaglabel kan worden toegevoegd om kabels te identificeren met een smartphone of NFC-penlezer vanop korte afstand. Het stelt technici van datacentra in staat om snel te controleren welke kabels moeten worden vervangen, om gemakkelijk apparatuur te wisselen en om toegang te krijgen tot volledige bron- en bestemmingsinformatie, alsook de kabelgeschiedenis. Bovendien biedt Brady NFC-printers aan voor het coderen en printen van HF RFID- of NFC-labels.

Resultaten: Geautomatiseerd voorraadbeheer met gepersonaliseerde RFID-labels

Relevante locaties van items, tijdstempels en andere gegevens zijn met één klik op de knop in real-time beschikbaar. Medewerkers hoeven niet langer handmatig de items te tellen en kunnen de volledige ICT-voorraad van een locatie in een paar uur evalueren, in plaats van in weken. De gegevens stellen het bedrijf ook in staat fouten bij de verplaatsing van items te voorkomen door automatische waarschuwingen die via de ondersteunende software worden gegenereerd. Dit verhoogt de algemene efficiëntie en verlaagt de arbeidskosten. Bovendien is het gemakkelijker om wereldwijd aan de diverse voorschriften te voldoen wanneer de locatie van de volledige ICT-voorraad bijna onmiddellijk op een centrale plaats beschikbaar is.

Ontdek de complete RFID-oplossing van Brady

 Mis het webinar "Efficiënt beheer van voorraden en eigendommen in datacenters met RFID-labels" niet.

Datum: 15/06/2021, Tijdstip: 11:00 - 12:00

Complete voorraadcontroles in datacenters in een paar klikken vanaf een centrale locatie met RFID-labels en scanpoorten.

  • - print en breng vlot on-metal UHF RFID-labels aan op uw servers
  • - volg serverbewegingen met scanpoorten gekoppeld aan uw ERP-systeem
  • - verbeter onderhoud, inspecties en rapportering met NFC RFID-draadlabels
  • - installeer en onderhoud meer servers op een eenvoudige manier

Reserveer nu uw plaats en ontdek hoe in het webinar!

Lees ook
Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Een belangrijke manier om de impact op het milieu van een bekabelingsinfrastructuur te verminderen, is door de toegepaste producten - kabels, connectoren en dergelijke - langer te gebruiken. Misschien zelfs langer dan in eerste instantie was verwacht. Maar hoe doe je dat? Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center C1

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Patchmanager is overgenomen door Main Capital. De financier verwerft de meerderheid in Patchmanager. De Amsterdamse firma levert software voor het beheren van de fysieke infrastructuur in datacenters.

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Als het gaat om het geleiden en beschermen van kabels, flexibele leidingen en slangen, staat Defem bekend als het sterkste systeem op de markt. De uitzonderlijke kwaliteit en het robuuste ontwerp maken het dé keuze voor kabelmanagement in datacenters en serverruimtes.