Carrier introduceert 30XAV koelmachine met Greenspeed Intelligence

Carrier voegt de 30XAV koelmachine toe aan de AquaForce serie. De 30XAV is uitgerust met Greenspeed Intelligence technologie.

Dankzij de toevoeging van frequentiegeregelde condensorventilatoren en frequentiegeregelde schroefcompressoren kan de AquaForce met Greenspeed Intelligence technologie zich aanpassen aan de verschillende belastingscondities en deellast een hoog rendement behalen. De koelmachine is voorzien van een nieuw Touch Pilot bedieningspaneel waarmee datacentereigenaren trendgegevens kunnen volgen en loggen of de koelmachine kan aansturen om een nauwkeurige vloeistoftemperatuurregeling te verkrijgen. Het bedieningspaneel is ook beschikbaar via een webbrowser. De 30XAV behaalt een energie-efficiëntieverhouding bij vollast (EER) tot 3.4 en een seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding (ESEER) tot 4.9. Door zijn hoog rendement bij vol- en deellast, het vergrootte bedrijfsbereik en de snelle Capacity RECOVERY™ is de 30XAV de ideale oplossing voor een groot aantal gebruikstoepassingen van de typische comforttoepassingen, zoals in hotels of kantoorgebouwen, tot de typische kritieke toepassingen zoals voor proceskoeling en in datacentra of ziekenhuizen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken l1

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.