Capaciteitsuitbreiding van meet-me-rooms bij ITB2 Datacenter afgerond

ITB2 Datacenters

De capaciteitsuitbreiding van de twee meet-me-rooms (MMR) in het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn is afgerond. De beschikbare capaciteit is verdubbeld. Deze stap is genomen met het oog op de uitbreiding van de connectiviteit van het datacenter, die voor de komende maanden op de planning staat.

“De capaciteitsuitbreiding in de meet-me-rooms maakt het voor nieuwe telecom carriers gemakkelijker om hun fibers bij ons datacenter in Apeldoorn binnen te brengen en hun diensten aan onze colocatie klanten ter beschikking te stellen,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “De uitbreiding van de connectiviteitsinfrastructuur biedt nieuwkomers een plug-and-play aansluitingsconcept, wat een snelle realisatie van fiber connectiviteit met het datacenter mogelijk maakt.”

4 tracés over 2 fiberrooms

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is middels 4 tracés over 2 fiberrooms met de buitenwereld ontsloten. Het gaat dus om een redundante verbinding. De meet-me-rooms bevinden zich aan zowel de oost- als westzijde van het datacenter. De afgesloten ruimtes, die zijn losgekoppeld van de datavloer, bieden telecom carriers en andere connectiviteitsaanbieders de mogelijkheid hun netwerken voor klanten van ITB2 Datacenters te ontsluiten. Ook kunnen netwerkaanbieders en colocatie klanten in deze ruimtes interconnectiviteit tussen netwerken en datacenters realiseren.

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is vlak voor de zomer van 2013 geopend en wordt in fases ontwikkeld. In de huidige ontwikkelingsfase is er 1.500 vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak beschikbaar. Deze oppervlakte is onderverdeeld in drie afgescheiden datazalen van elk 500 vierkante meter. Het datacenter heeft een gecalculeerde PUE van 1,07.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.