<


Capaciteitsuitbreiding van meet-me-rooms bij ITB2 Datacenter afgerond

ITB2 Datacenters

De capaciteitsuitbreiding van de twee meet-me-rooms (MMR) in het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn is afgerond. De beschikbare capaciteit is verdubbeld. Deze stap is genomen met het oog op de uitbreiding van de connectiviteit van het datacenter, die voor de komende maanden op de planning staat.

“De capaciteitsuitbreiding in de meet-me-rooms maakt het voor nieuwe telecom carriers gemakkelijker om hun fibers bij ons datacenter in Apeldoorn binnen te brengen en hun diensten aan onze colocatie klanten ter beschikking te stellen,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “De uitbreiding van de connectiviteitsinfrastructuur biedt nieuwkomers een plug-and-play aansluitingsconcept, wat een snelle realisatie van fiber connectiviteit met het datacenter mogelijk maakt.”

4 tracés over 2 fiberrooms

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is middels 4 tracés over 2 fiberrooms met de buitenwereld ontsloten. Het gaat dus om een redundante verbinding. De meet-me-rooms bevinden zich aan zowel de oost- als westzijde van het datacenter. De afgesloten ruimtes, die zijn losgekoppeld van de datavloer, bieden telecom carriers en andere connectiviteitsaanbieders de mogelijkheid hun netwerken voor klanten van ITB2 Datacenters te ontsluiten. Ook kunnen netwerkaanbieders en colocatie klanten in deze ruimtes interconnectiviteit tussen netwerken en datacenters realiseren.

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is vlak voor de zomer van 2013 geopend en wordt in fases ontwikkeld. In de huidige ontwikkelingsfase is er 1.500 vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak beschikbaar. Deze oppervlakte is onderverdeeld in drie afgescheiden datazalen van elk 500 vierkante meter. Het datacenter heeft een gecalculeerde PUE van 1,07.

Lees ook
SPIE en Incooling gaan een strategisch partnerschap aan voor een revolutie in de datacenterwereld

SPIE en Incooling gaan een strategisch partnerschap aan voor een revolutie in de datacenterwereld

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is een partnerschap aangegaan met Incooling. Incooling levert deep tech innovaties waardoor datacenters veel energiezuiniger en milieuvriendelijker worden. Samen met Incooling zal SPIE deze innovaties in datacenters in Nederland introduceren.

ROAD 2020: datacenterspecialist SJ-Solutions aangesteld als nieuwe mantelhouder

ROAD 2020: datacenterspecialist SJ-Solutions aangesteld als nieuwe mantelhouder

In de recente ROAD2020 aanbesteding van de Staat der Nederlanden is datacenterspecialist SJ-Solutions uit Leusden aangesteld als één van de vijf nieuwe mantelhouders. ROAD2020 staat voor RijksOverheid Aanbesteding Datacenters 2020 en is een exclusief contract voor de duur van 4 jaar.

NTT benoemt Abhijit Dubey tot Global Chief Executive Officer van NTT Ltd.

NTT benoemt Abhijit Dubey tot Global Chief Executive Officer van NTT Ltd.

NTT Ltd., de toonaangevende wereldwijde technology services provider, maakt bekend dat Abhijit Dubey de opvolger is van Jason Goodall als Global Chief Executive Officer van NTT Ltd. Dubey neemt deze rol op zich na een carrière van twintig jaar bij adviesbureau McKinsey & Company.