Canadees datacenter zet AI en machine learning in om downtime te voorkomen

noodstroomgeneratoren-root-data-center

Het Canadese ROOT Data Center gaat kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning inzetten om het risico op downtime in zijn datacenter in Montreal te verminderen. Hiervoor heeft de organisatie een deal gesloten met de startup Litbit.

Litbit levert AI- en machine learning-gebaseerde technologie waarmee kritieke systemen in datacenters kunnen worden gemonitord. De technologie helpt signalen die wijzen op aanstormende problemen vroegtijdig op te merken, nog voordat deze problemen daadwerkelijk optreden. Dit maakt het mogelijk preventief maatregelen te nemen om downtime te voorkomen.

Sensoren en machine learning

De technologie maakt gebruik van sensoren die in het datacenter worden geplaatst. De data die met behulp van deze sensoren wordt verzameld wordt vervolgens met behulp van machine learning-algoritmes geanalyseerd. Litebit maakt hiervoor gebruik van een virtuele persona, die 'DAC' wordt genoemd. DAC kan toezicht houden op onder meer de koelinstallaties en energievoorzieningen in een datacenter.

Scott Noteboom, CEO van Litebit, legt uit dat de technologie helpt 24/7 toezicht te houden op de werking van het datacenter. "De belofte van AI is te helpen constant en intelligent toezicht te houden op de ruimtes en machines in een datacenter om de bedrijfsresultaten te verbeteren. We zijn trots samen te werken met ROOT om deze belofte te realiseren."

Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.