BMC Discovery brengt infrastructuur in grote datacenters in kaart

090716_datacenter

BMC lanceert BMC Discovery, een reeks tools die helpen de IT-infrastructuur in grootschalige datacenters in kaart te brengen. De tools zoeken naar IT-componenten en brengen afhankelijkheden tussen verschillende componenten in kaart.

BMC Discovery is de nieuwe naam van Atrium Discovery and Dependence Mapping, een product dat al langer onderdeel is van de portfolio van BMC. Het product heeft een update gekregen en gaat voortaan dus onder een nieuwe naam door het leven. De softwaretools helpen datacenterbeheerders een virtuele kaart te creëren van alle apparatuur die aanwezig is in grote datacenters, inclusief virtuele machines, containers en applicaties. In totaal kunnen ruim 100.000 servers worden opgenomen in het softwarepakket.

BMC Discovery geeft beheerders onder andere inzicht in de leeftijd van servers, licenties van software en apparaten die zijn verbonden met storage arrays. Deze informatie kan worden ingezet om de infrastructuur te optimaliseren en is daarnaast waardevol voor audits. De software heeft pakweg 15 minuten nodig om de infrastructuur in een datacenter in kaart te brengen.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)