BIT verwarmt bezoekerscentrum met restwarmte van datacenter

090716_datacenter

BIT gaat het nieuwe bezoekerscentrum ‘BIT-MeetMe’, dat nog in aanbouw is, verwarmen met restwarmte uit haar datacenter. De warmte die wordt gegenereerd op één van de datacentervloeren wordt via vloerverwarming gebruikt om het pakweg 1200 m2 grote gebouw te verwarmen.

In de het bezoekerscentrum wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming, waardoor de benodigde temperatuur van het water lager ligt. Het water in het systeem hoeft hierdoor minder opgewarmd te worden dan bij een traditioneel verwarmingssysteem. BIT maakt voor de koeling van zijn datacenters gebruik van de buitenlucht in combinatie met cold corridors.

In het nieuwe BIT-MeetMe gaat BIT seminars organiseren, kunnen klanten bijeenkomsten houden en kunnen eindgebruikers kennismaken met het datacenters. Het hoofdkantoor van BIT en BIT-MeetMe worden via een luchtbrug met elkaar verbonden. BIT-MeetMe wordt op 8 januari 2016 geopend.

Dossiers
Lees ook
ING: ‘Overheid laat kans liggen om restwarmte van datacenters als warmtebron te gebruiken'

ING: ‘Overheid laat kans liggen om restwarmte van datacenters als warmtebron te gebruiken'

Demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat heeft onlangs een rapport gedeeld met de Tweede Kamer over de staat van de Nederlandse digitale infrastructuur. Opmerkelijk is de afwezigheid van een cruciaal element in dit rapport, stelt Samantha Reilly, sector specialist TMT-ICT en duurzame energie bij ING Sector Banking:1

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.