BICSI vernieuwt trainingsprogramma en handleiding voor installatie van bekabeling

netwerkbekabeling-mike-gieson-freeimages

BICSI kondigt aan zijn trainingsprogramma voor de installatie van bekabeling te hebben vernieuwd. Het nieuwe programma bevat onder andere een vernieuwd cursusprogramma en de vernieuwde 7de editie van de Information Technology Systems Installation Methods Manual (ITSIMM) handleiding voor het installeren van bekabeling.

Het nieuwe cursusprogramma van BICSI bestaat uit interactieve cursussen waarin deelnemers zelf aan de slag gaan. Deelnemers leren alles over de nieuwste technieken om bekabeling aan te leggen. In de cursus wordt onder andere ingegaan op:

  • De fundamenten van datatransmissie
  • Het installeren, splitten en termineren van kabels.

De cursussen gaan op 27 maart van start. De locatie waar deze cursussen worden gegeven worden op een later moment door BICSI bekend gemaakt.

7de editie van ITSIMM

Daarnaast kondigt BICSI de publicatie aan van de 7de editie van ITSIMM. Deze nieuwe handleiding bevat alle kennis en specificaties die nodig zijn om een breed scala aan installatiewerkzaamheden veilig en effectief uit te voeren. De 7de editie van ITSIMM wordt op 3 januari gepubliceerd.

2017 BICSI Winter Conference

Het nieuwe cursusprogramma wordt daarnaast uitgebreid toegelicht op de 2017 BICSI Winter Conference. Daarnaast kunnen bezoekers de nieuwe editie van ITSIMM ter plekke bestellen.

BICSI benadrukt dat het huidige Installation Program versie 6.2 nog steeds relevant is voor de ICT-sector. Wie zich voor 10 maart 2017 aanmeldt (pdf) kan nog met deze bestaande cursussen aan de slag. Het laatste examen voor versie 6.2 wordt op 24 maart 2017 georganiseerd. Examens voor het nieuwe programma gaan op 31 maart 2017 van start. De kosten van examens zijn overigens niet inbegrepen bij de kosten van cursussen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.