BICSI komt met nieuwe, tweede editie van ICT Install Practices Field Guides

Logo BICS MainlandI Europe

BICSl legt de laatste hand aan drie nieuwe edities van de bekende ICT Installation Practices Field Guides. Deze zijn bedoeld voor monteurs en technici van zowel ICT- als laagspanningsbekabeling. Deze handleidingen zijn bedoeld voor dagelijks gebruik. Ze kennen daarom een klein formaat dat makkelijk in een broekzak of gereedschapskist kan worden meegenomen. Ze behandelen algemene bekabeling, koper- en glasvezelinstallatie.

Onder de toevoegingen en updates zitten nieuw geaccepteerde ICT-technologieën, evenals huidige codes, standaarden en best practices in de branche. Het gaat om deze edities:

Deel 1 - Algemene bekabeling. Deze gids richt zich op de taken en procedures voor het opzetten van de locatie en het voorbereiden van paden en ruimtes voor de eigenlijke kabelinstallatie. Nieuwe informatie omvat onder meer milieu-, verlichtings- en stroomoverwegingen voor de uitbouw van ICT-ruimte, buigradius en trekkracht van kabels, en nog veel meer.

Deel 2 - Koperbekabeling. Deze gids is bedoeld als hulp bij het monteren twisted-pair en coaxiale communicatiebekabeling. Nieuwe informatie omvat onder meer hybride kabels, het delen van paden en bijbehorende beperkingen, Power over Ethernet (PoE), WLAN/Wi-Fi en gedistribueerde antennesysteeminstallaties (DAS).

Deel 3 - Glasvezelbekabeling. Deze gids richt zich op installatie- en onderhoudstechnieken voor glasvezelbekabeling in het veld op basis van de van toepassing zijnde codes, normen en best practices in de branche. Nieuwe informatie omvat onder andere lijsten met kabelmantels, hardware voor optische vezels, koppeling en polariteit van optische vezels.

De organisatie organiseert van 10 tot 14 september in Las Vegas weer zijn bekende Fall Conference.

 

 

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.