<


BICSI fall: op hybride wijze kennis verrijken, maar ook netwerken

bicsi_logo

In lijn met de afnemende pandemierisico’s biedt BICSI haar leden en andere geïnteresseerden weer de keuze om op locatie of virtueel hun kennis over communicatie-infrastructuren te verrijken en met anderen te netwerken. Allereerst tijdens de BICSI Fall conference & Exhibition in Las Vegas, eind augustus. Verder zijn inmiddels de meeste opleidingen en praktische trainingen zowel online als deels ook weer op fysieke locaties te volgen. Tenslotte worden de belangen van Europese leden voortaan niet meer lokaal maar centraal vanuit het hoofdkantoor in Tampa behartigd.

Van 22-26 augustus organiseert BICSI in Las Vegas na 2 jaar weer een fysieke conferentie, ondersteunt met de mogelijkheid van virtuele deelname. Met dit hybride event anticipeert de wereldwijde vereniging voor experts op het gebied van communicatie-infrastructuren op zowel de behoefte om elkaar weer live ontmoeten, als nog steeds van toepassing zijnde reisbeperkingen in een aantal regio’s. De slogan van het event is ‘Leading the future for the connected world’.

Virtual classroom training

Enkele thema’s die in Las Vegas op het programma staan zijn: cybersecurity, zorgsector, cloudtransformaties, draadloze communicatie, resultaten van kabeltesten, stroom via het netwerk en glasvezelverbindingen. Geïnteresseerden die zich voor 30 juli inschrijven krijgen een ‘early bird’ korting. Ook aan exposanten wordt de mogelijkheid geboden om alleen op locatie, alleen virtueel of hybride deel te nemen. Doordat BICSI sinds de COVID-19 pandemie het aanbod van opleidingen en trainingen heeft gedigitaliseerd is het voor veel leden eenvoudiger en goedkoper geworden om hun kennis te onderhouden of te verrijken. In plaats van te moeten reizen naar en verblijven vlakbij een opleidingslocatie, zijn onderstaande opleidingen voortaan volledig online te volgen:

  • BG102: Bonding & Grounding
  • DC102: Data Center Design
  • DD102: Distribution Design
  • IN101: Installer
  • 1IN225: Installer 2, Copper
  • OSP102: Outside Plant Design
  • PM102: Project Management

EMEA-activiteiten via hoofdkantoor

Hoewel het aantal deelnemers vanuit kwaliteitsoogpunt beperkt is, bieden deze online trainingen onder andere installateurs de mogelijkheid om certificeringen te behalen die grote internationale opdrachtgevers kunnen eisen.

In juni heeft het BICSI-bestuur besloten en via een nieuwsbrief naar de leden in deze regio gecommuniceerd dat alle EMEA-activiteiten voortaan vanuit het hoofdkantoor in Tampa worden gecoördineerd. De EMEA-webpagina blijft wel beschikbaar voor nieuws over regionale activiteiten en andere updates. Deze is uiteraard te vinden op www.bicsi.org, waarna nog onderscheid wordt gemaakt tussen de subregio’s Mainland Europe, Middle East & Africa en UK & Ireland. Daar staan tevens de contactgegevens van lokale BICSI-vertegenwoordigers vermeldt.

Lees ook
Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Bram Schats van Avelution legt het in dit artikel uit.

NorthC Datacenters breidt uit in Zwitserland door overname van Netrics

NorthC Datacenters breidt uit in Zwitserland door overname van Netrics

NorthC Group, het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de datacenters en de connectiviteitsdiensten van het Zwitserse Netrics. Hiermee betreedt NorthC Group de Zwitserse markt. Dit is de tweede internationale overname door NorthC Group, na de overname vanIP Exchange in Duitsland, in...