‘Bedrijven investeren 2,9 miljard dollar in DCIM in 2024’

datacenter2

Bedrijven investeren de komende jaren fors in Data Center Infrastructure Management (DCIM). Naar verwachting neemt de omzet van DCIM-fabrikanten toe van 529,5 miljoen dollar in 2015 tot bijna 2,9 miljard dollar in 2024. Dit komt neer op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 21,1%.

Dit voorspelt Transparency Market Research. Het onderzoeksbureau meldt dat de concurrentie op de DCIM-markt groeit. Kleinere spelers worden in toenemende mate door grote leveranciers overgenomen, die hiermee hun marktaandeel op de DCIM-markt willen uitbreiden. Daarnaast zetten leveranciers in op de ontwikkeling van nieuwe producten, het sluiten van partnerships met derde partijen en diversificatie om concurrerend te blijven op de markt.

Groeiende aandacht voor energie-efficiëntie

Transparency Market Research verwacht dat de vraag naar DCIM de komende jaren fors gaat groeien. Dit is volgens het onderzoeksbureau vooral te danken aan de groeiende aandacht voor de energie-efficiëntie van datacenters. Daarnaast wordt regelgeving voor datacenters steeds strenger, wat de vraag naar DCIM-oplossing eveneens aanwakkert.

Als we kijken naar verticale sectoren valt op dat DCIM momenteel vooral op de IT- en telecomsector op grote schaal wordt ingezet. Transparency Market Research verwacht echter dat in de komende jaren banken, financieel dienstverleners, verzekeraars, zorgorganisaties en retailbedrijven in toenemende mate DCIM-oplossingen zullen omarmen.

Dossiers
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)