Batterijtak LG sluit aan bij TFCD, ook door batterijrichtlijn

LGES_Poland-Wroclaw

 

LG Energy Solution heeft zich aangesloten bij de wereldwijde Task Force on Climate-related Disclosures (TFCD) en moet transparantie bieden gedurende de gehele levenscyclus van de door haar geproduceerde batterijen.

De dochteronderneming voor lithium-ionbatterijen en energieopslag van de LG Group zei gisteren dat ze zich heeft aangesloten bij het initiatief van de Financial Stability Board (FSB), het internationale orgaan dat toezicht houdt op en aanbevelingen doet over het wereldwijde financiële systeem. Steeds meer beleggers eisen volgens LG dat producenten zich bij de TFCD aansluiten.

“We zullen de informatie over de bedrijfsfactoren die verband houden met klimaatverandering, die zich gedurende de gehele levenscyclus van de batterij kan voordoen, van productie en gebruik tot verwijdering, nauwgezet beheren en transparant openbaar maken, en zo onze activiteiten op het gebied van ESG verder versterken”, aldus LG Energy Solution (LGES) in een verklaring naar de media.

De FSB wil dat de rapportage van klimaatgerelateerde informatie een normaal onderdeel wordt van risicobeheer en strategische planningsprocessen. In 2017 beval de Task Force aan om openbaarmakingen te doen rond vier hoofdthema’s: governance, strategie, risicobeheer en metrieken en doelstellingen.

Batterijrichtlijn

In de Europese Unie wordt de komende jaren geleidelijk een richtlijn inzake de regulering van batterijen ingevoerd, die informatieverschaffing vereist over verschillende parameters, waaronder de koolstofvoetafdruk en de geleidelijke invoering van een verplicht gebruik van gerecycleerde materialen. Een “batterijpaspoort” – een digitaal traceer- en etiketteringssysteem voor alle onderdelen van batterijen – wordt ook verplicht.

De wereldwijde vraag naar batterijen zal volgens de interne analisten van LG Energy Solution in 2023 890 GWh bedragen, een stijging met een derde ten opzichte van 670 GWh in 2022 voor alle toepassingen en sectoren.

 

(Dit bericht verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.