Batterijtak LG sluit aan bij TFCD, ook door batterijrichtlijn

LGES_Poland-Wroclaw

 

LG Energy Solution heeft zich aangesloten bij de wereldwijde Task Force on Climate-related Disclosures (TFCD) en moet transparantie bieden gedurende de gehele levenscyclus van de door haar geproduceerde batterijen.

De dochteronderneming voor lithium-ionbatterijen en energieopslag van de LG Group zei gisteren dat ze zich heeft aangesloten bij het initiatief van de Financial Stability Board (FSB), het internationale orgaan dat toezicht houdt op en aanbevelingen doet over het wereldwijde financiële systeem. Steeds meer beleggers eisen volgens LG dat producenten zich bij de TFCD aansluiten.

“We zullen de informatie over de bedrijfsfactoren die verband houden met klimaatverandering, die zich gedurende de gehele levenscyclus van de batterij kan voordoen, van productie en gebruik tot verwijdering, nauwgezet beheren en transparant openbaar maken, en zo onze activiteiten op het gebied van ESG verder versterken”, aldus LG Energy Solution (LGES) in een verklaring naar de media.

De FSB wil dat de rapportage van klimaatgerelateerde informatie een normaal onderdeel wordt van risicobeheer en strategische planningsprocessen. In 2017 beval de Task Force aan om openbaarmakingen te doen rond vier hoofdthema’s: governance, strategie, risicobeheer en metrieken en doelstellingen.

Batterijrichtlijn

In de Europese Unie wordt de komende jaren geleidelijk een richtlijn inzake de regulering van batterijen ingevoerd, die informatieverschaffing vereist over verschillende parameters, waaronder de koolstofvoetafdruk en de geleidelijke invoering van een verplicht gebruik van gerecycleerde materialen. Een “batterijpaspoort” – een digitaal traceer- en etiketteringssysteem voor alle onderdelen van batterijen – wordt ook verplicht.

De wereldwijde vraag naar batterijen zal volgens de interne analisten van LG Energy Solution in 2023 890 GWh bedragen, een stijging met een derde ten opzichte van 670 GWh in 2022 voor alle toepassingen en sectoren.

 

(Dit bericht verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

In 2018 betrad CyrusOne de Nederlandse markt. Tussen Amsterdam en Haarlem werd een eerste datacenter gebouwd, in de kop van Noord Holland werd 33 hectare grond gereserveerd. Eind april is door een melding van de gemeente Hollands Kroon duidelijk geworden dat de businessplannen van het bedrijf grondig zijn gewijzigd.

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.