BASELAYER integreert technologie van Siemens in modulaire Anywhere datacenters

baselayer-anywhere-container

Siemens en BASELAYER gaan een samenwerking aan rond modulaire datacenters. Siemens integreert zijn datacentertechnologieën in de modulaire Anywhere datacenters van BASELAYER. Het gaat hierbij onder andere om technologie op het gebied van power distribution, power management, meetoplossingen en brandveiligheid.

BASELAYER bouwt modulaire datacenters op basis van containers. Deze Anywhere containers kunnen, zoals de naam al doet vermoeden, op nagenoeg iedere locatie worden geplaatst. De containers worden geproduceerd in de Verenigde Staten en vervolgens naar de gewenste locatie verscheept.

Meer inzicht in energieverbruik

De technologie van Siemens die voortaan in de containers wordt geïmplementeerd geeft gebruikers van BASELAYER meer inzicht in het energieverbruik van hun datacenter, waardoor zij een hogere energie-efficiëntie kunnen realiseren. BASELAYER claimt al langer een energiebesparing van 19% en besparing van 200.000 dollar per megawatt op de operationele kosten te kunnen realiseren ten opzichte van traditionele datacenters. De samenwerking met Siemens moet helpen deze besparingen verder uit te bouwen.

Zo wordt in de Anywhere datacenters onder andere busway technologie van Siemens geïmplementeerd. Dit helpt de voetafdruk van power distributie apparatuur binnen de containers terug te dringen, waardoor meer ruimte beschikbaar wordt voor IT-apparatuur. Meer informatie over de Anywhere containers van BASELAYER is hier te vinden.

Dossiers