<


Bart Watteeuw nieuwe Global VP Infrastructure Cegeka

Cegeka-image003

Bart Watteeuw is aangesteld als de nieuwe Global Vice President Infrastructure bij Cegeka. Watteeuw treedt toe tot de groepsdirectie van Cegeka en krijgt onder meer de leiding over de datacenters en de afdelingen cloud enablement, digital workplace en cybersecurity. Dat heeft de Europese IT Solutions Provider vrijdag aangekondigd. Watteeuw heeft een brede ervaring in de telecom en ICT wereld. Hij komt over van Proximus, waar hij bij Proximus Enterprise Unit verantwoordelijk was voor alle ICT-diensten.
 
Cegeka heeft zijn organisatie en zijn activiteiten uitgebouwd rond de driehoek Data – Applications – Infrastructure om een vertrouwde adviseur voor klanten te zijn. De drie Business Lines zijn sterk aan elkaar verbonden, met een nauwe onderlinge samenwerking, en met in de toekomst een blijvende belangrijke rol voor Infrastructure. “Sinds jaren kent Cegeka een sterke positie als leverancier van infrastructure- en outsourcingactiviteiten met een cloud-first strategie, waarbij er een belangrijke rol is weggelegd voor onze Europese datacenters. Dankzij deze combinatie zijn én blijven we dé Europese IT-speler die dicht bij onze klanten staat om ze – in close cooperation – zo goed mogelijk te adviseren en te ontzorgen”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka, die het afgelopen jaar de rol van Global VP Infrastructure ad interim op zich nam.

Linken leggen met Data Solutions en Applications

“De gemeenschappelijke marktbenadering zorgt ervoor dat we vanuit onze Infrastructure Business Line linken leggen met de Business Lines Data Solutions en Applications. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bart – met zijn grote ervaring in de telco & IT wereld – de juiste man is om Infrastructure te verbinden met de andere Business Lines binnen Cegeka en Infrastructure over de landen heen te leiden. Ik ben dan ook verheugd dat Bart ons team versterkt. Hij is de geknipte persoon om Cegeka naar een nieuwe groeiversnelling te loodsen die van het bedrijf een échte Europese end-to-end Solutions Provider maakt”, benadrukt Bijnens.

Positieve keuze voor Europees groeiverhaal

“Ik ben erg blij om mijn steentje bij te dragen aan het succesverhaal van Cegeka en om deel uit te maken van groepsdirectie als Global Vice President Infrastructure. Mijn keuze voor Cegeka is ingegeven voor de combinatie van de Europese groeistrategie van het bedrijf en het portfolio van klantgerichte oplossingen die alsmaar belangrijker worden”, zegt Bart Watteeuw, Global VP bij Cegeka.
 
“Het parcours dat Cegeka heeft afgelegd is bijzonder knap. Het bewijst dat het bedrijf over de beste ‘skills’ in de sector beschikt. Cegeka is bovendien erg goed geplaatst om klanten te digitaliseren met end-to-end oplossingen: gaande van hyper-connected cloud first datacenters, tot veilige digitale werkplekken, in combinatie met geverticaliseerde applicaties en oplossingen op basis van data en AI. De recente stap van Cegeka om 5G-connectiviteit hier aan toe te voegen, versterkt de ambitie. Ik kijk er naar uit om ons Infra team en onze klanten te ontmoeten”, besluit Watteeuw.

Over Bart Watteeuw

Bart Watteeuw (47) was in zijn laatste rol bij Proximus voor Proximus Benelux ICT Organisation, inclusief alle ICT-activiteiten (inclusief Telindus Nederland en Luxemburg) en IT-acquisities (bijvoorbeeld CODIT, Davinsi Labs, Umbrio, ION IP, Unbrace, ...), waar hij in heel wat raden van bestuur zat. Eerder werkte Watteeuw twaalf jaar bij de Britse telecomgroep BT. 

 
Lees ook
Telecomsector werkt aan brede certificering van glasvezel-technici

Telecomsector werkt aan brede certificering van glasvezel-technici

KPN, VodafoneZiggo, Eurofiber, DELTA Fiber, T-Mobile Nederland, Open Dutch Fiber, branchevereniging NLconnect en stichting SECT hebben de intentie uitgesproken om te komen tot een branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals. De partijen beogen daarmee de kwaliteit van de Nederlandse glasvezelnetwerken blijvend te garanderen. Tevens willen...

Panduit introduceert compacte veilige TrueEdge wandkast voor edge computing

Panduit introduceert compacte veilige TrueEdge wandkast voor edge computing

Panduit introduceert de PanZone® TrueEdge™ wandkast voor de behoefte aan flexibel configureerbare behuizingen voor edge-toepassingen. Het is een compacte oplossing met een hoge dichtheid voor het veilig installeren van switches en servers in beperkte ruimtes. In de nieuwe wandkast kunnen bedrijven een snel groeiend aantal apparaten dichtbij de toepassingen...

Equinix breidt uit in Amsterdam om te voldoen aan toenemende vraag naar interconnectie

Equinix breidt uit in Amsterdam om te voldoen aan toenemende vraag naar interconnectie

Equinix, Inc. heeft de derde fase van de uitbreiding van Equinix' AM7 International Business Exchange in Amsterdam voltooid. De investering van 63 miljoen dollar verhoogt de capaciteit om de verdere digitalisering van lokale en internationale klanten te ondersteunen. Tot nu toe heeft Equinix meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in zijn datacenters...